Fransız medyasında görücü usulüyle evlilik sebebiyle oluşan anlaşmazlıktan çıktığı iddia edilen kavgada,aynı aileden 60 yaşındaki baba hayatını kaybederken 26 ve 27 yaşındaki iki oğlu da ağır yaralandı.

Kavganın cumartesi gecesi Luneville'deki bir kebap dükkanında başladığı belirtildi. İki aile arasındaki tartışmanın daha sonra sokakta da devam ettiği kaydedilirken tartışma sonrası başlayan kavgada 1956 doğumlu baba aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. İki oğlu ise ağır yaralandı.



Olaydan sonra kavgaya karışan diğer Türkiyeli aileden iki kişi ise Luneville polis karakoluna giderek teslim oldu. Soruşturmayla ilgili yürütülen ilk çalışmalarda ise Türkiye'de oturan bir kızın görücü usulü ya da zorla evliliğiyle ilgili iki aile arasında husumet olduğu belirlendi. Nancy Savcı Yardımcısı Nora N’Hari de olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Gözaltına alınan iki kişinin sorgusunun sürdüğü belirtilirken N'Hari, cinayeti kimin işlediğini söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

Bu arada hayati organlarının zarar gördüğü belirtilen iki gencin ise Luneville'e yakın daha büyük şehir Nancy'ye sevkedildikleri belirtildi.

CHA

Kaynak: Birgun.net