Fransa’nın sığınmacı akınına uğrayan Calais kentinde, göçü önlemesi umulan duvarın inşasına başlandı. 2.7 milyon euro’ya mal olması beklenen duvarın tüm masrafları İngiltere tarafından karşılanacak.

Fransız ve İngiliz yöneticilerin nisan ayında aldığı kararla inşasına başlanan duvarın uzunluğunun bir kilometre, yüksekliğinin ise 4 metre olacağı açıklandı.

Calais Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, duvar, yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak. Sığınmacıların otoyola geçişini engellemek için örülen duvarın tüm masrafları İngiltere tarafından karşılanacak.

KAMERAYLA KONTROL EDİLECEK

2.7 milyon euroya mal olacak duvar, yaklaşık 10 bin göçmenin yaşadığı kampın hemen yanında bulunuyor. Liman girişinden itibaren otoyolun her iki tarafına da örülecek duvar ile daha önce çekilen tel örgüler de güçlendirilmiş olacak. Birçok giriş noktası ile otoyola erişimin sağlanacağı duvar boyunca ışıklandırma bulunacak ve 24 saat kameralarla yola giriş ve çıkışlar gözetlenecek.

‘KAPILARI AÇABİLİRİZ’ DEMİŞTİ

Calais limanından İngiltere’ye geçmek için bekleyen binlerce göçmen, iki ülke arasında zaman zaman gerginliğe neden oluyor. Fransa yönetimi, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı sonrası Calais’nin durumuna atıfta bulunmuş ve göçmenlere kapıları açabileceğini belirtmişti.

Kaynak: Birgun.net