Fransa polisi, ülkenin başkenti Paris'te bulunan eğlence parkı Disneyland'in içindeki bir otelin girişinde, iki silah, cephanelik ve Kur'an-ı Kerim taşıyan bir kişinin yakalandığını duyurdu. Polis, 28 yaşındaki adamın Avrupalı olduğunu bildirirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İsmi açıklanmayan kişinin çantasını X-ray cihazından geçirdiği esnada silahların fark edildiği belirtildi. Guardian'ın haberine göre, yakalanan kişi rezervasyon yaptırmak üzere otele giriyordu. Adamın ilk olarak otel güvenliği tarafından yakalandığı, daha sonra polisin olay yerine çağrıldığı ifade edildi.

BBC'nin haberine göre, silahlı kişi yakalanırken herhangi bir direniş göstermedi. Fransa medyasına göre, yakalanan kişi, güvenlik güçlerinin takibindeki bir isim değil. Polisin, adamla birlikte seyahat eden olup olmadığını araştırdığı da bilgiler arasında.

Fransa'da, geçen yılın Kasım ayında meydana gelen ve 130 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırılarından bu yana olağanüstü hal sürüyor. Disneyland, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen turistik mekanları arasında yer alıyor.


Kaynak: Birgun.net