BEKİR ÖZGÜR AYBAR
[email protected]

Angel Olsen bundan altı yıl önce başladığı solo kariyerinde şu sıralar önemli bir eşiği geçmek üzere. Çünkü Missouri doğumlu müzisyenin My Woman adlı güçlü mü güçlü yeni stüdyo uzunçaları bu hafta içinde yayımlandı. Bu albüm ihtiva ettiği dinamik enstrüman kanallarına ek olarak sarf ettiği samimi sözlerle de dikkat çekici. Eğer gerçekten indie folk’a ait bir dünya varsa My Woman oradaki en güzel şehir olabilir.

“Ben bir kadınım. Aynı zamanda bir müzisyenim. Aynı zamanda bir yazarım. Aynı zamanda bir insanım. Aynı zamanda bir kadının nasıl hareket etmesi gerektiğine dair toplumun içine kadar nüfus etmiş tüm yazısız kurallardan sıkılmış biriyim. İşte My Woman’daki şarkılar tüm bu yönlerimden biraz biraz izler taşıyor.” Yirmi dokuz yaşındaki şarkıcı ve söz yazarının yeni albümünü anlatırken söyledikleri bunlar. My Woman’ın feminist bir yönü elbette var. İçerikte ses veren “Never Be Mine, Woman ve Shut Up Kiss Me gibi şarkılar bu yöne gidiyor. Ama bu albüm bir o kadar da 30’larına yaklaşan ve sıradan hayatında çok fazla sürpriz istemeyen bir insanın hikâyesini aktarıyor.

Bana kalırsa Olsen’in yaptığı en iyi şey yazdığı şarkı sözlerinin günlüğünden çıkmış hissiyatını dinleyicisine kolayca iletiyor olması. Bunu salt My Woman için söylemiyorum. Müzisyenin bir önceki albümü Burn Your Fire for No Witness’ın da temelinde bu vardı. Kendi kendine acıdan bahsediyor. Daima istediği ama bir türlü sahip olamadığı birilerini anlatıyor. Sokakta tek başına yürürken içine düştüğü yalnızlıktan söz açıyor çoğu zaman. Üstelik tüm bunlara rağmen umuttan da vazgeçmiyor Olsen. Onun şarkılarında acı kadar mutluluk da var. Olsen için bu iki farklı duygu birbirine çok da yabancı değil: “Şarkı yazarken ciddiyimdir. Bir başıma karanlığa kendimi atarım ve orada olmaktan dolayı memnun hissederim. Acıtan bir anıyı yazarken sonrasında o acıdan nasıl sıyrıldığımı hatırlarım. Bu mutluluğu getirir.”

Toplamda on şarkının ses verdiği My Woman vurucu vokallerden, etkileyici bir sound’dan ve salt yaşanmış, hatta dibine kadar hissedilmiş sözlerden oluşuyor. Bu albüm bir modern folk yansımasıdır.

4/4

Kaynak: Birgun.net