CAN UĞUR / @canugur1987

Barış için Akademisyen İnisiyatifi tarafından barış talebini yükseltmek için başlatılan imza kampanyasına katılan akademisyenler başta Erdoğan olmak üzere tüm AKP’liler tarafından hedef gösterilmeye devam ederken, üniversitelerdeki AKP’li isimler de boş durmuyor.

Özellikle Anadolu’daki üniversitelerde iktidara yakınlığı ile bilinen üniversite yönetimleri barış isteyen akademisyenleri ‘terörist’ diyerek hedef gösterirken, düzenledikleri imza kampanyaları ile de linç ağını genişletiyorlar.

BirGün’ün ulaştığı bilgilere göre, birçok üniversitede yönetici olarak görev yapan AKP’ye yakın isimler akademisyenlere hazırladıkları ve ayrımcı ifadelerle dolu bildiriye imza atmaları için baskı uyguluyor. Muğla’da ve Yalova’da başlatılan ‘kampanyalarda’ bildiriye imza atmayan akademisyenlerin ‘teröre destek veren akademisyenler’ olarak ifade edilmeye başlandığı iddia ediliyor

Hazırlanan ‘bildiride’, “Devletimizin Teröre karşı yürütmekte olduğu haklı mücadeleyi destekliyoruz ve bu mücadeleyi provoke ederek teröre destek veren akademisyenleri kınıyoruz” deniliyor.

Hükümet destekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu dahil AKP yönetiminden üst düzey isimlerin her konuşmasında akademisyenleri suçladığı bilinirken birçok akademisyenin barış istediği için görevine son verildi.

Öte yandan Eğitim Sen tarafından yapılan bir açıklama ile haberimizde yer alan durumun araştırılması istendi.


Kaynak: Birgun.net