Dünya Bankası, 2014’teki Gazze Savaşı’ndan sonra vaadedilen uluslararası yardımın büyük bir bölümünün yerine getirilmediğini duyurdu. Yayınlanan rapora göre, taahhüt ettiği yardımı göndermeyen ülkeler arasında Türkiye de var.

Sputnik'in haberine göre, Filistin yönetimiyle İsrail arasında 20 yıl önce varılan gelir paylaşma anlaşmasının günün şartlarına uymadığını, ya da uygulanmadığını duyuran Dünya Bankası raporunda, İsrail ile ikili ticaretteki vergi kaybının önemli bir problem teşkil ettiği ve donör devletlerin Gazze bölgesinin ekonomik sıkıntılarını hafifletmek için üstlendikleri yükümlülükleri tam olarak yerine getirmediği belirtildi.

Gazze Savaşı sonrasında yapılması kararlaştırılan 3.5 milyar dolarlık yardımın ancak 1.4 milyar dolarlık kısmının yerine getirildiğini aktaran Dünya Bankası, sadece ABD ve Hollanda’nın yardım vaadlerinin tamamını yerine getirdiğinin altını çizdi.
Rapora göre, Avrupa Birliği yüzde 72, Almanya yüzde 88, Türkiye yüzde 32, Suudi Arabistan yüzde 10, Katar da yüzde 15 oranında yardım taahhütünü yerine getirdi.


Kaynak: Birgun.net