Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı Ash Carter'in, Londra’da gerçekleştirdiği görüşmede Rakka’nın geri alınmasının önemine değindikleri kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Londra’da gerçekleştirilen BM Barışı Koruma Toplantısı’na katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı Ash Carter ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından toplantıya dair açıklama yaptı.

Işık ve Carter’ın Rakka’yı görüştüğü kaydedilen açıklamada, Rakka’nın IŞİD'den geri alınması için verilecek mücadelede yerel güçlerin öneminin ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bakanlar, Türkiye’nin son dönemlerde Suriye’nin kuzeyinde IŞİD'e karşı verdiği başarıları ele aldı. Ayrıca Carter, Işık’a sınırların örgütten temizlenmesi noktasında ABD’nin desteğinin devam edeceğini dile getirdi” denildi.

Görüşmede Rakka’nın geri alınmasının önemine değinildiği aktarılan açıklamada, yerel güçlerin merkezi bir rol üstlenmesi gerektiğinin dile getirildiği belirtildi.

Öte yandan, iki bakanın ortak çıkarlar konusunda sürekli olarak iletişim halinde olmaları konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.

Kaynak: Birgun.net