HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evi polis tarafından basıldı. HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, " Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir" denildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri MLKP'ye yönelik 9 ilçede tespit edilen adreslere özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

HDP, yaptığı açıklamada partinin Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın evinin de basıldığını açıkladı.

Açıklamada özetle şöyle denildi: "Bugün sabah saatlerinde Eş Genel Başkanımız ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evi güvenlik güçleri tarafından hukuksuz bir şekilde basılmıştır. Bu adres Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir. Bu hukuksuzluğu ve fütursuzluğu asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Bu baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu konuda suskun kalan diğer muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu uygulamaların günü geldiğinde kendilerine de kullanılacağını bilmeliler."

Kaynak: Birgun.net