Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini belirtti, seçimlerin ardından "darbe harekatı" başlatıldığını söyledi.

"Barış ve çözüm konuşulduğunda kendilerinin geriye savrulduğunu çok iyi gördüler. Bugün barış kavramından bile ödleri patlıyor. 'Bu savaş kıyamete kadar sürecek' diyorlar."

Nüfus çoğalsın istiyorsan...

Erdoğan'ın "Çocuk doğurmayan kadın eksiktir" sözlerini eleştiren yüksekdağ "Senin aklın yarım değil, çeyrektir, hatta yoktur" dedi.

"Her gün kadınlara hakaret ediyor. Ve bu kadar kadının, annenin bedduasını alıyor.

"Nüfusun çoğalmasını istiyorsanız öldürmeyin, öldürtmeyin."

Nusaybin saldırısı

"Enkazların üzerine asılmış Türk bayrağı var. Bu bir zafer fotoğrafı olarak sunuluyor. Bu fotoğrafta acizlik, yıkım, taş üstünde taş koymayan, yıkan bir iktidarın resmi var.

“Yıkılmış binaların üzerine bayrak asmışlar. Bundan dolayı bu bayrağı asanlar hakkında bayrağa hakaretten herhangi bir soruşturma yok. Bütün Türkiye halklarına yapılmış bir hakaretten başka bir şey değildir."

Yüksekdağ, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından Nusaybin'e gittiğini, enkaz altından çıkan sivillerin işkenceye uğradığını ve terörist diye basına servis edildiğini ileri sürdü.

“Noter kurumu gibi”

“Bugün tam anlamıyla yetkisiz, hiçbir sorumluluk üstlenmeyen bir kukla hükümetle karşı karşıyayız. Bütün Türkiye, bir savaş ve darbe hukukuna göre yönetilecek. Saray, MGK ve Genelkurmay arasında anlaşma yapıldı ve bugün Türkiye, asker ile saray vesayetine dayanan bir yapı tarafından yönetiliyor.

“Yasalar oluşturuluyor, Meclise geliyor, el kaldırıp indiriyorlar ve kararlar noter kurumu gibi onaylanıyor. Bunun karşısında direnen tek parti HDP'dir.

“Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığı yasanın onaylandığı gün askere sınırsız dokunulmazlık getiren teklif Meclis gündemine taşındı. Askeri kurumların yargılanmazlık güvencesi varsa sonuna kadar suç işleme özgürlüğü doğar. Bunun olduğu ülkede faşizm, diktatörlük vardır.

“Bütün yargı mekanizmasını elden geçirdiler, öncelikli olarak HDP milletvekillerinin fezlekelerini, adaletin olmadığı kurumlarda ele alacaklar. Atanmış, saray tarafından belirlenmiş yargıçlar, savcılar aracılığı ile yürütülecek bu operasyon bir darbe operasyonudur. Suç ortaklığı yapanlar da yargılanacak, hesap verecek."

Hurşit Külter

Şırnak'ta bir siyasetçi, Hürşit Külter’in, 27 Mayıs'tan bu yana kayıp. Gözaltına alındığı, askeri araca bindirildiği ifade ediliyor. JÖH hesabından bir paylaşım yapılıyor, kısa süre geçtikten sonra geri çekiliyor. Bu kayıtlar da belgelenmiş olarak var. Genelkurmay Karargâhı’nda tutulduğuna dair görgü tanıkları da var.

Hurşit Külter'in nerede olduğunu açıklayın diyoruz, Emniyet gözaltına değil diyor. Hurşit Kütler şu an kaybedilme tehlikesiyle karşı karşıya. 90'lardaki uygulamaların hepsini 2 misliyle 3 misliyle her gün Kürt kentlerinde uyguluyorlar. Buna bir de kaybetme eklendi.

Almanya’nın Ermeni Soykırımı kararı

Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına değinen Yüksekdağ, kararın ardından nefret söyleminin geliştirildiğini savundu. Figen Yüksekdağ, "Sadece Ermeni halkına karşı bir nefret anlayışı değildir, kendi kulu, sarayın kulu olmayan herkese karşı nefret söylemi ve anlayışıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Yüksekdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunulmazlıklarla ilgili değişikliği onaylaması hakkında da şunları söyledi.

"Yaptığı şey, kendisini, büyük korkusu karşısında rahatlatma hareketidir. Mezarlıktan geçerken ıslık çalma tavrıdır. 7 Haziran akşamını elinden gelse bir düğmeye basıp bütün insanların hafızasından silmek istiyor." (YY)

Kaynak: Birgun.net