Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, HDP Eş Genel Başkanları Selahatattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere 5 HDP'linin dokunulmazlıklarını kaldırmayı içeren fezlekelerin HDP'lilere can suyu olacağından endişelendi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin yandaş yazarı Selvi bugünkü yazısında HDP'li vekillerle ilgili fezlekelerin HDP'ye can suyu olup olmadığının tartışılması gerektiğini ifade etti.

2 Mart 1994 günü Leyla Zana, Hatip Dicle, Sırrı Sakık ve Ahmet Türk'Ün dokunulmazlıklarının kaldırıldığı günü hatırlatan Selvi, meclisin o gün ablukaya alındığını ve DGM (Devlet Güvenlik Mahkemesi) darbesi yaşandığını ekledi.

Selvi'nin bugünkü yazısında o bölüm şöyle:

"Meclis, bütçe maratonunu tamamladı. Şimdi yeni bir sınava hazırlanıyor.

HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması konusunu kast ediyordum.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle Meclis'teydim.

HDP'lilerin dokunulmazlıklarıyla ilgili fezlekeler dün Meclis'e geldi.

Bir an 2 Mart 1994 tarihine, Leyla Zana, Hatip Dicle, Sırrı Sakık ve Ahmet Türk'ün dokunulmazlıklarının kaldırıldığı geceye gittim.

O gün sadece DEP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılmamış, Hasan Mezarcı dokunulmazlığı kaldırılmadan evindeyken gözaltına alınmıştı.

O gün Meclis ablukaya alınmış, bir DGM darbesi yaşanmıştı.

Türkiye, 90'lı yılların Türkiye'si değil.

Bugün HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının Kürt sorununun çözümüne etkisinin ne olacağını düşünen kadrolar işbaşında.

HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının terörle mücadeleyi siyasi zemine taşıyıp, HDP'lilere can suyu olup olmayacağının iyice tartışılması gerekiyor.

HDP'lilere, haksızken haklı zemine kavuşmalarına imkan verilmemeli.

Meclis'in ablukaya alınması, Meclis'in kapısında kafasına bastırılarak milletvekilinin gözaltına alınması, polisin Meclis'in içine girip, milletvekillerini gözaltına alması söz konusu olamaz.

Edindiğim izlenim birkaç milletvekiline dokunulacağı yönünde.

Aracında patlayıcı taşıyan ya da canlı bombanın evine taziye ziyaretinde bulunan isimlere dokunulacak.

Ama tutuklanması değil, tutuksuz olarak yargılama süreci yaşanabilir.

2 Mart 1994 günü sadece DEP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılmadı, Türkiye 90'lı yılların cehennemine itildi. Ama milletvekillerine dokunulmak suretiyle PKK'nın büyüme sürecine girmesine ve Kürt sorununu dünyaya mal olmasına fırsat verildi.

HDP'lilerin dokunulmazlıkları tartışılırken, Meclis tutanaklarından o geceyi hatırlatmak istedim."


Kaynak: Birgun.net