BirGün’lük Festival’e sayılı günler kala, heyecan da artıyor. Önceki akşam #biraradayız etiketiyle Twitter’da buluşan binler, festival coşkusunu şimdiden yaşamaya başladı bile. Ana sahnede yer alacak sanatçılardan Nazan Öncel ve yine ana sahne gruplarından Pinhani’nin solisti Sinan Kaynakçı, BirGün’e konuşarak, konser için sabırsızlandıklarını şu sözlerle ifade etti:

Nazan Öncel: Umudun şarkılarını söyleyeceğiz
Ülkemiz oldukça yıpratıcı bir süreçten geçiyor. BirGün gazetesinin düzenlediği ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan bu festival, özlemini duyduğumuz barış ve dayanışma için çok önemli bir fırsat. İnsanlarımızın ağır ülke gündeminden bir nebze de olsa çıkabilecekleri bir ortam için herkesi BirGün’lük Festival’e bekliyoruz. Festivalin de mottosunda yer aldığı gibi umudun şarkılarını bir arada söyleyeceğiz.

Sinan Kaynakçı: Festivalde olmak gurur verici
Bizim için bu festivali diğerlerinden ayıran en önemli şey BirGün Gazetesi’nin desteğiyle yapılıyor olması. Özellikle son aylarda varlığına daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir gazete, birçok şeyi ama en çok da Türkiye’nin doğusundaki insanların neler yaşadığını öğrenmemizi saglıyor BirGün. Bu yüzden bu festivalde yer aldığımız için gururluyuz. Eminiz ki dinleyiciler de aynı duygularla festivale katılacaktır. Kır düğünü kadar güzel bu ülkeyi cenaze evine çeviren zihniyet umarız bu festivalden uzak olsun...

Kaynak: Birgun.net