BirGün/Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a Felsefe Grubu öğretmenlerinin yaşadığı sıkıntıları sordu.

Felsefe Grubu olarak adlandırılan, Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji Bölümleri'nde, öğretmen olma hayali ile okuyan kişilerin ve ailelerinin çektiği sıkıntıların kayda değer olduğunu ifade eden Zeybek, "Ortaöğretim kurumlarının bazı sınıflarında okutulan Felsefe Grubu derslerinin seçmeli dersler olarak okutulması sonucu, bu bölümlerden mezun olan gençlerimiz iş bulma umudunu yitirirken, aileleri de evlatları ile aynı ümitsizlik ve üzüntüyü yaşamaktadır" dedi.

Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinden mezun olan genç öğretmen adaylarının, iş umutlarının yeşermesi için orta öğretim kurumlarında seçmeli olarak okutulan Felsefe Grubu derslerinin, zorunlu okutulan dersler arasına alınması ve ders saatlerinin artırılması gerektiğini kaydeden Zeybek, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a şu soruları sordu:

"İlköğretim 7'nci ve 8'nci sınıflarında seçmeli ders olarak okutulmaya başlanan Düşünce Eğitimi dersini hangi branştan öğretmenler okutacaktır? Felsefe Grubu öğretmenlerine, Düşünce Eğitimi dersini okutmayı düşünüyor musunuz? Felsefe Grubu öğretmenlerine Düşünce Eğitimi dersi için norm kadro vermeyi düşünüyor musunuz? Bu konuyla ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?"

Kaynak: Birgun.net