Hatay’da bir kız öğrenciyi öptüğünü gören müdür ve müdür yardımcısının azarlaması üzerine ikinci kattan atlayıp felç kalan öğrencinin ‘cezası’, olayı duyuran öğretmene kesildi. Müdür ve yardımcısı kaldı, öğretmen sürüldü.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Hatay’da, H.İ. adlı öğrencinin okulda kız arkadaşıyla öpüştüğü gerekçesiyle müdür ve müdür yardımcısı tarafından azarlanması sonucu ikinci kattan atlayıp felç kalmasının faturası, bu skandalı kamuoyuna duyuran öğretmen Ahmet Karaçay’a kesildi.

Karaçay, “İntihar girişiminin kamuoyuna duyurulması nedeniyle okulda şikâyetlerin arttığı, bu durumun öğrenci ve öğretmenler üzerinde olumsuz etki yaptığı” gerekçesiyle, ‘okulda kutuplaşma ve ayrışmaları önlemek, yeni şikâyetlerin önüne geçme’ adına 60 kilometre uzaklıktaki komşu ilçe Reyhanlı’ya sürüldü. Buna karşın H.İ.’nin intihar girişimine yol açan müdür aynı ilçede, müdür yardımcısı ise aynı okulda kaldı.

‘BACINA YAPSALAR...’
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan kız öğrenci D.H. ve H.İ. adlı erkek öğrenciler, okulda öpüştükleri iddiasıyla geçen yıl 9 Aralık’ta müdüriyet odasına çağrıldılar.

Odada okul müdürü Ayşe Ersoy’un yanı sıra bir müdür yardımcısı ve öğretmen Nevin Ayan da vardı. Öğrencilerin iddiasına göre Müdür Ersoy, “Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Öpüşmüşsünüz” dedi. Ayan da H.İ.’ye, “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün?” diye sordu. “Seni okuldan atacağız” diye uyarıldığını iddia eden H.İ., müdürün odasından çıkıp, kendisini iki kat yüksekliktekten aşağıya bıraktı. Omurgasında kırıklar meydana gelen ve karaciğeri parçalanan H.İ’nin belden aşağısı felç kaldı.

‘GÖREV YERİ DEĞİŞSİN’
Müdür Ersoy, skandalın kamuoyuna yansımasından Eğitim-Sen üyesi olan öğretmen Ahmet Karaçay’ı sorumlu tuttu. Karaçay hakkında Hatay Valiliği bünyesinde soruşturma açıldı.

Soruşturma sonunda, Karaçay’ın görev yerinin değiştirilmesi önerildi. Valiliğin 4 Mart 2016 tarihli raporunda, H.İ.’in intihar girişiminin kamuoyuna duyurulması nedeniyle Karaçcay’ın suçlandığı belirtilerek, şöyle denildi: “Buna bağlı olarak okulda yürütülen soruşturma ve şikayetlerin arttığı, bu durumun öğrenci ve öğretmenler üzerinde olumsuz etki yaptığı anlaşıldığından lisedeki kutuplaşma ve ayrışmaları önlemek, yeni şikâyetlerin önüne geçmek, Karaçay’ın okulda daha fazla sıkıntı yaşayabileceği dikkate alınarak kamu yararı ve hizmetin gereği açısından görev yeri değişikliğinin uygun olacağı...”

60 KM UZAĞA SÜRÜLDÜ
Bunun üzerine öğretmen Karaçay, 60 kilometre uzaklıktaki, komşu ilçe Reyhanlı’da bulunan Cemil Meriç Anadolu Lisesi’ne atandı. Ve burada, can güvenliğinin tehdit altında bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Karaçay dilekçesinde, “Kimliğimin açık bir şekilde hedef haline gelmesi sonucu bu atama hem ceza niteliği taşıyacak hem de can güvenliği tehlikesi yaratacaktır” dedi.


Bu arada, haklarında “intihara teşvik” suçundan soruşturma yürütülen Müdür Ersoy ise aynı ilçede bir başka okulun müdürlüğüne getirildi. Müdür Yardımcısı Nevin Ayan ise aynı okulda kaldı.

Kaynak: Birgun.net