CANAN AYDIN [email protected]

15. yılını kutlamaya hazırlanan !f İstanbul Bağımsız Film Festivali sinema sanatının gücüyle bu yıl herkesi birleşmeye çağırıyor. Geçen yıl ‘Kalbine Bak Yerinde mi?’ temasıyla sanatseverleri empatiye çağıran festival, bu yıl ‘!f İstanbul birleştiriyor’ diyerek dünyada yaşanan travmalar karşısında bir kez daha birbirini anlamaya davet ediyor


18 Şubat’ta İstanbul’dan yolculuğuna başlayacak olan festival dün sabah Soho House İstanbul’da programını açıkladı. Program detaylarına geçmeden !f 2016 Reklam Filmi’nin tanıtımıyla bu yılki ortak duygunun ne olduğu anlatıldı. Film birbirine mesafeli duran bir grup insanın bir dış sesin yönlendirmesiyle ‘kalbi atanlar bir adım öne çıksın; nefes alanlar, rüya görenler, hata yapanlar, pişman olanlar, kafası karışanlar, yarası olanlar, yarasını saklayanlar, ölümden korkanlar, hayatta kalanlar birleşin” diyor.

Buna ilişkin konuşan festival yönetmeni Serra Ciliv “Filmlerle, müzikle ve diğer etkinliklerle ortak olanın üzerinden birleşebileceğimiz bir alan yaratmayı amaçladık. 15. yılımızda da bunu hatırlatmak istedik ve ‘!f İstanbul birleştiriyor’ dedik” şeklinde açıkladı.


Festival biletlerinin ön satışı 5 Şubat’ta başlıyor.

Kaynak: Birgun.net