HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Şırnak’ın Cizre ilçesinde 30’a yakın yaralının apartmanda kurtarılmayı beklediğini, yaralılardan 4'ünün yaşamını yitirdiğini söyledi. Sarıyıldız, "Annelere izin versinler, anneler gitsin. Akşama kadar annelerin gitmesine izin vermezlerse ben tek başıma gideceğim. Ne yapacaklarsa yapsınlar, isterlerse vursunlar." dedi.

Yaralıların alınmasına Şırnak Valisi izin vermiyor

Cumhuriyet'in haberine göre, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ölenlerden Rüzgar Yıldızgörer ve Selami Yılmaz’ın aynı köyden olduğunu, Cudi dağı eteklerindeki köylerinin 1993’te yakıldığını belirtti. Rüzgar Yıldızgörer’in ailesinin defin için Şırnak’ı gitmek istediğini kardeşi Abdullah’ın gözaltına alındığını belirten Sarıyıldız, Cudi mahallesinde Selim Turay adlı bir gencin göldürüldüğünü belirtti. Sarıyıldız yaptığı açıklamada yaralıların bulunduğu eve yönelik bombardımanın sürdüğünü vurgulayarak, “Dün arkadaşımız onca uğraştılar bakanlıkla görüştüler. Bakan, ‘ben aldırmaya çalışacağım’ demiş. Belediyenin ambulanası ile 3-4 persolenel gidecekti. Yol açık zaten. Orada asker polis var. Ama Şırnak Valisi (Ali İhsan Su) ‘4 personelin can güvenliğini sağlayamayız’ diyerek yaralıların alınmasına izin vermiyor. Yaralıları aldırmıyırlar ama evi toplarla dövüyorlar. Evin adresini verdikten sonra tanklarla toplarla dövdüler orayı. Bu insanlık suçudur. Bu vahşetttir.” dedi.

"Ben tek başıma gideceğim, isterlerse vursunlar"

Yaralılardan 4’ünün yaşamının yitirdiğini belirten Sarıyıldız, “Anneler burada. Arkadaşlara da söyledim ‘Annelere izin versinler, anneler gitsin’. Akşama kadar annelerin gitmesine izin vermezlerse ben tek başıma gideceğim. Ne yapacaklarsa yapsınlar, isterlerse vursunlar. Buradaki insanların kim olduğu belli isimleri belli. Sadece ateş kesilecek ve yaralılar İpekyoluna kadar getirilmesi sağlanacak. Burada bir insanlık dramı yaşanıyor” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net