Faşistlerin solcu öğrencilere saldırdığı Hacettepe Üniversitesi'nde, iki günlük "tatil" ilan edildi.

Dün faşistlerin, solcu öğrencilere saldırdığı Hacettepe Üniversitesi'nde eğitime iki gün ara verildi. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs içinde yaşananlar üzerine açıklama yaparak iki gün süreyle üniversitede eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Beytepe Yerleşkesi'nde 23.03.2016'da yaşanan olaylar nedeniyle 24.03.2016 (Perşembe) ve 25.03.2016 (Cuma) olmak üzere 2 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

Hacettepe üniversitesi Beytepe Kampüsünde Ülkü Ocakları mensubu olduğu bilinen faşistler, öğlen saatlerinde Yıldız Amfi binasına satır ve pala ile girerek bina içerisinde bulunan solcu öğrencilere saldırdı. Saldırılar sonucunda ülkücülere müdahale etmeyen polis 6 öğrenciyi gözaltına aldı. Ülkücülerin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanan üniversite öğrencileri kaldırıldıkları hastanede tekrar saldırıya uğradı.

Yaşanan saldırı sırasında üniversite öğrencilerine ziyarete gelen CHP milletvekillerinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Kaynak: Birgun.net