Beyoğlu Belediyesi tarafından Tarlabaşı Bulvarı’nda yer alan Kamer Hatun Cami’nin hemen yanındaki parka konduğu ifade edilen fare ilacı nedeniyle zehirlenen “Tarçın” adlı köpek bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.

Yaşananlara ilişkin Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri bianet’e değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşlardan şikayet gelmesi durumunda taleplerin değerlendirildiğini ve gerekli yerlere fare zehri konduğunu belirten yetkili, ancak bu zehirleri kedi ve köpeklerin ulaşabilecekleri yerlere koymadıklarını, hayvanların, çocukların erişemeyeceği yerlere koyduklarını söyledi.

Belediye’ye gelerek zehir alma talebinde bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak fare zehri verdiklerini söyleyen yetkili, kendilerinden zehir almış olan kişilerin parka açık şekilde bunları bırakmış olabileceğini ifade etti.

Beyoğlu Belediyesi parka fare zehri döktü: Kaç köpek öldü bilinmiyor

Ne olmuştu?

Olay Alp Esin isimli vatandaşın Twitter paylaşımları ile ortaya çıktı. 12 Ağustos Cuma akşamı köpeği Tarçın ile parkta gezen Esin, bir saat sonra hayvanın fenalaşması üzerine veterinere gitti.

Köpeğinin zehirlendiğini öğrenen Esin, ertesi gün Beyoğlu Belediyesi’ni arayarak ne tür zehir kullandıklarını öğrenmeye çalıştı.

Esin’in ifadesiyle telefona çıkan görevli, parka lağım fareleri nedeniyle etken maddesi “brometalin” olan zehirlerden koyduklarını kabul etti.

Belediye yetkilisi ise bianet'e yaptığı açıklamada kendilerinin söz konusu kişi tarafından aranmadıklarını söyledi.(Bianet)

Kaynak: Birgun.net