ZEYNEP KURAY / [email protected]

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine sevk edilmek için 62 gündür açlık grevi yapan siyasi tutsak Fadik Adıyaman‘ın bu talebinin kabul edilmesi için Galatasaray Meydanı’nda 24 saatlik açlık grevi yapmak isteyen TAYAD üyesi İnanç Özkeskin ve Nesim Özcan gözaltına alındı.

Sürgün edildiği Tekirdağ T Tipi Cezaevi’nden siyasi koğuşlarının bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine sevk edilme talebiyle 62 gündür açlık geri yapan Fadik Adıyaman‘ın sesini duyurmak için Galatasaray Meydanı’nda 24 saatlik açlık geri yapmak isteyen TAYAD üyesi İnanç Özkeskin ve Nesim Özcan gözaltına alındı. Açlık geri öncesi , “Fadik Adıyaman 62 gündür açlık grevinde Bakırköy Kadın Hapishanesine sevk edilmek isteniyor. Talebi kabul edilsin” pankartını açan TAYAD’lılar adına açıklamayı İnanç Özkeskin okudu.

ADIYAMAN’IN SAĞLIK DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

Özkeskin, tutuklandığından beri ağır tecrit koşullarında tutulan ve diğer siyasi tutsakların bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesine gönderilmek için 62 gündür açlık grevi yapan Fadik Adıyaman’ın sağlık durumun giderek kötüye gittiğini belirtti. Tansiyon hastası olan Adıyaman’ın açlık grevi yapmasının ciddi tahribatlara yol açacağına işaret eden Özkeskin, “Adıyaman ‘ın sağlık durumunun geri dönülemez bir noktaya gitmesini sorumlusunun AKP ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dır” dedi. Adıyaman ‘ın taleplerinin gerçekleştirilebilecek talepler olduğunu hatırlatan Özkeskin, Adıyaman’ın siyasi koğuşlarının bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilmesini istedi. Devrimci tutsakların tecride asla teslim olmayacağını vurgulayan Özkeskin, Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne Adıyaman’a uygulanan bu işkenceye derhal son verme çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından açlık geri başlatmak için oturma eylemi yapan TADAY üyesi İnanç Özkeskin ve Nesim Özcan ‘a polis kimlik sordu. Kimliklerini vermeyen Özkeskin ve Özcan sürüklenerek gözaltına alındı. Özkeskin ve Özcan bu keyfi uygulamaya, “ İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “İşkence yapmak şerefsizliktir” sloganlarıyla karşılık verdi.

Kaynak: Birgun.net