Evrensel Gazetesi'nde sekreter olarak çalışan Hazal Ölmez dün iş çıkışı Kocamustafa Paşa’ya bağlı Sümbülefendi Mahallesi’nde bulunan evine giderken “Neden açık giyindin, darbecisin, Fethullahçısın” diye bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Evrensel’deki habere göre, altı buçuk aylık hamile olan Ölmez’i ikisi kadın üç kişi darbetti.

Ölmez saldırıyı şöyle anlattı:

“Mesai saatim bittiğinde işten çıktım ve markete uğradıktan sonra her gün kullandığım yoldan evime gidiyordum. Aniden birisi arkadan saçımı çekti. Dönüp baktığımda kara çarşaflı bir kadını gördüm arkamda ve ‘Ne oluyor, neden saçımı çekiyorsun’ dedim ancak kadın bana saldırmaya başladı.

Ölmez: Linç etmek istediler

“Yine kara çarşaf giyinmiş bir kadın da onunla beraber saldırmaya başladı. Ama aynı zamanda ‘Hain, darbeci, Fethullahçı’ diye bağırıp insanları toplamaya çalıştılar. Beni orada linç ettirmek istediler.

“Birkaç dakika sonra uzun sakallı, şalvarlı, 26-27 yaşlarında bir adam da gelip ‘Senin gibi mahallede dört kişi daha var mimledik, onlara da sıra gelecek’ diye bağırmaya başladı ve ayak bileğime tekme attı.”

Çevredekiler kayıtsız kaldı

Saldırı nedeniyle sırtüstü yere düşen Ölmez, yerde de darbedildi.

Çevrede pek çok insan olduğunu söyleyen Ölmez, kendisine saldıranların mahalledeki insanları kışkırtmaya çalışırken çevredekilerin de kayıtsız kaldığını belirtti.

Ölmez evlerinin pencerelerinden bakanları yardıma çağırdığında ise “Kimbilir ne yaptın da bunlar sana saldırıyor” yanıtı aldı.

"İtaat edeceksiniz"

Saldırganların “Bundan sonra böyle giymeyeceksiniz, istediğimiz gibi giyinecek bize itaat edeceksiniz” gibi ifadeler kullandığını anlatan Ölmez, kendisini saldırganların elinde 60 yaşlarında bir kadının kurtardığını söyledi. Bu müdahale üzerine saldırganlar olay yerinden tekbir getirerek uzaklaştı.

"Rapor yok, suç duyurusunda bulun"

Saldırı sonrası özel bir polikliniğe giden Hazal Ölmez’in tekmeler sonucu ayak bileği zedelenirken, doktor “Raporluk bir durum yok” diyerek Ölmez’e darp raporu vermedi.

Rapor verilmemesine itiraz eden Ölmez’e doktor “Emniyete gidip suç duyurusunda bulunabilirsin, bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

Doktorun ayrıca “İyi ki hamile olduğunu fark etmemişler, yoksa bebeğin de zarar görebilirdi” dediğini de anlatan Ölmez “Bu cümlelerle darp olduğunu kabul ediyor ama rapor vermiyor” diyerek tepki gösterdi.

Ölmez saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Birgun.net