CAN UĞUR / @canugur1987

Ankara’da Gezi Direnişi sürecinde polis Ahmet Şahbaz’ın kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün davasında tanık polisler dinlendi. Ethem’in avukatlarına bilgi verilmeden gerçekleştirilen duruşmanın ilk celsesi bugün görülürken tanık polislerin verdiği ifade pes dedirtti. Tanık Polis Erol Uludağ ifadesinde Katil Şahbaz’ı savunarak “Bugün o durumda olsam ben de aynı şeyi yapardım” ifadelerini kullandı. Tanık sıfatıyla ifade veren polislerden Mustafa Barış Tan, Erol Uludağ, Hakan Dikiciler ve Serkan Güçlü, Ankara 8. Ceza Mahkemesi’nde hazır bulundular. Olayın tanığı sıfatıyla ifade veren polislerin ağız birliği etmişlercesine Ahmet Şahbaz’ı savunmaları ise dikkat çekti.

USULSÜZLÜK VAR
Davanın avukatları ise BirGün’e yaptıkları değerlendirmede konuyla ilgili usul hatası yapıldığına dikkat çektiler. Avukatlar, tanıklara önceki ifadelerinin hatırlatıldığını ardından söz verildiğine vurgu yaparak usulen böyle bir durumun kabul edilemez olduğunun altını çizdiler.

'HEPİMİZ HEDEFİZ'
Konuya ilişkin olarak Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük de BirGün’e açıklamalarda bulundu. Neredeyse her gün aleyhlerinde devlet tarafından bir karar alındığını belirten İkrar Sarısülük, “Bir polis ordusu yaratıldı. Kim bu orduya karşı sokağa çıkarsa kim fikrini söylerse hedef oluyor. Bu ordunun başındaki kişi de bellidir. Kendisine karşı en ufak bir eleştiride hedef haline geliyoruz. Polislerin ‘ben olsam aynı şeyi yapardım’ sözleri de bu zihniyeti açık biçimde gözler önüne seriyor. Sayelerinde hepimiz açık hedef olduk” diye konuştu.

***

KATİLİN AVUKATINDAN MESAJ VAR!
Gezi direnişi sırasında Ankara’da Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın avukatı müvekkilinin yurtdışı yasağının kalkmasını istedi. Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Ahmet Şahbaz’ın avukatı müvekkili için uygulanan ‘Cuma günleri bulunduğu yerin karakoluna giderek imza vermesi’ şeklindeki adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkma yasağının kaldırılması için Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Kaynak: Birgun.net