Tahsin Tarhan, "Milletin sofrasındaki lokmalar azaldığı halde, ekmekten ete, süte peynire her şeyin zam yağmuru altında kaldığı halde bu artış oranı gerçekçi değil. Dünyada petrol fiyatlarının 30 doların altına indiği bir yılda yıllık çift rakamlı enflasyon, ekonomideki başarısızlığın en büyük göstergesidir." dedi.

TÜİK KALEM OYUNU YAPIYOR
Hükümetin bir süre önce enflasyon rakamlarındaki hesaplama yöntemini değiştirmesinin halkı kandırmaya yönelik bu rakamları ortaya çıkardığını ileri süren CHP'li vekil, gerçekleri saptırmaya yönelik bu hesaplamaların nasıl yanlış sonuçlar verdiğini ise şu sözlerle anlattı: "TÜİK diyor ki enflasyon yüzde 1.82 oranında arttı. Buna kim inanır? Ette yüzde 30, sütte ve ekmekte yüzde 25 artışın yaşandığı bir aydan bahsediyoruz. Bakın resmi rakamlara göre sivri biber yüzde 53, patlıcan yüzde 52, kabak yüzde 42 oranında arttı. Bunların hepsi yurttalşın sofrasına giren şeyler. Yüzde 30-50 ortalama fiyat artışının yaşandığı bir ay içerisinde enflasyonu yüzde 1.82 oranında göstermek yurttaşın aklıyla dalga geçmektir. TÜİK ağzından da kaçırıyor gerçeği… Fiyatları en çok düşen ürünler yüzde 6.71 ile giyim ve ayakkabı. Ne yazık ki insanlarımız artık bırakın kendilerine okula giden çocuklarına önlük alamıyor. Satıcı da ne yapsın, fiyatları düşürüyor. Bu bile ülkedeki yoksulluğa giden en doğru göstergedir."


RAKAMLAR DA YALAN SÖYLER
Hükümetin rakamlarla yaptığı oyunun enflasyon hesaplamasında büyük bir gerçekten sapma olduğunun altını çizen Tarhan, TÜİK’in rakamlarının aldatıcı olduğunu vurguladı. 'Rakamlar da yalan söyler' özdeyişinin TÜİK’in açıklamalarına en güzel örnek olduğunu ifade eden Tahsin Tarhan, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Hesaplamalar içerisine soba borusu, pinpon topu, don lastiği koyuyorsunuz. Bu ürünler halkın kullandığı ürünler mi? Yurttaş sofrasında ekmek, süt, et tüketiyor, pinpon topu değil. Hükümet 'Ekmek bulamazsanız pinpon topu alın mı' diyor şimdi."

CHA

Kaynak: Birgun.net