Hakkında ikinci kez yakalama kararı çıkarttığı Yarbay Ali Tatar'ın intiharıyla ismi gündeme gelen, dönemin özel yetkili savcısı ve Yargıtay Üyesi Süleyman Pehlivan tutuklandı.

15 Temmzu darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve İzmir'de teslim olan Yargıtay Üyesi Pehlivan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Pehlivan'ın savcılık ifadesinde, "Önümdeki bilgi ve belgelere, hukuki değerlendirmeme göre karar vermiştim. İntihar haberini duyduğumda üzüldüm, çok üzgünüm." dedi.

Pehlivan, İstanbul'da özel yetkili savcı olarak görev yaptığı 2009 yılında "Amirallere Suikast" soruşturmasını yürüttüğü sırada, Yarbay Ali Tatar hakkında inceleme başlatmıştı.

Yarbay Ali Tatar, kendisinin de suçlandığı 15 Temmuz 2009 tarihli 'Amirallere suikast' iddiası içeren ihbar mailiyle başlatılan soruşturma sürecinde, 7 Aralık'ta 2009'da tutuklanmış 9 ay sonra avukatlarının itirazıyla serbest bırakılmıştı.

O dönem özel yetkili savcı konumundaki Süleyman Pehlivan'ın talebi üzerine Tatar hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmıştı.

Tatar, Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Astsubay Hazırlama Okulu tesislerindeki lojmanında kararın tebliğ edilmesinin ardından 20 Aralık 2009'da, silahıyla başına bir el ateş ederek intihar etmişti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası HSYK tarafından açığa alınan Pehlivan, 2011 yılında Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

Kaynak: Birgun.net