Balyoz davası kapsamında yaklaşık 3,5 yıl cezaevinde kalan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, “Bu bir imam darbesidir” ifadesini kullandı

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Örnek, “ABD, 1980’li yıllardan beri Gülen’i kullanıyor. Üst akıl dedikleri CIA” iddiasında bulunarak, "Her tarafta gelişip yerleştiler. Sağı da solu da bunu bildiği halde görmezden geldi. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu yargılanırsa şaşırmam. Ve bence yargılanmaları lazımdır" diye konuştu. Örnek, "O dönem FETÖ'yle kim uğraştıysa başına bir bela geldi. Ama Hilmi Özkök'e bir şey olmadı" ifadesini kullandı.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da, Hürriyet'ten Çınar Oskay'a verdiği (4 Eylül 2016) söyleşide, "2010 Şûrası’nda kendisinin istemesine rağmen üç kişinin terfi ettirilmemesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Necdet Özel isminin önerilmesi konusunda dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü daha ‘ısrarlı’ gördüğüne" vurgu yapmıştı. Başbuğ, "Neden olabilir?" sorusuna "Yorum yapamam. Ama en azından onu ben daha ısrarlı gördüm" yanıtını vermişti.

Kaynak: Birgun.net