17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası istifa eden ve hakkında fezleke hazırlanan eski çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, aile şirketinde müteahhitliğe döndüğünü ifade etti.

Gülistan Alagöz’ün Hürriyet’teki haberine göre Bayraktar, “İlk tramvayı atlattım. Şimdi 3-5 inşaat işi var onları kovalıyorum “ dedi.

Bakanlık döneminde temelleri atılan ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yapılanları yakından takip ettiğini ancak sürecin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Süreci tıkamak isteyen açık gözlü vatandaş ve müteahhitlere devletin müdahale etmesi gerektiğini belirten Bayraktar, “Vatandaş dönüşümü yapamıyorsa devlet devreye girmeli. Durup beklemek değil, atmaca gibi kurt gibi bir modelle süreç hızlandırmak gerek. Kentsel dönüşüm Türkiye’nin olmazsa olmazı. Fay hattındaki ülkemizde 6.5 milyon riskli yapımız var” dedi.

Kentsel dönüşüm sürecini ‘zora sokanlara’ karşı formüller geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Bayraktar, ”Önce vatandaş müteahhitle anlaşsın diyeceksin. Sonra ona belediye, valilik ve bakanlık destek olacak. Vatandaş yapmıyor mu, devlet riskli binayı önce tespit edecek.

“ Sahiplerine bir süre verecek. Elektriği suyu kesip evi yıkacak. Vatandaşı da mağdur etmeyecek ama dönüşümü hızlandıracak. Vatandaş devletin bu kararlılığını görürse dönüşümün kaçınılmaz olduğunu anlar ve kendi rızası ile evini yeniler” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net