Eski Bakan Namık Kemal Zeybek, KRT'de Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı. Zeybek, namaz kılmayanların hayvan olduğunu söyleyen Profesör'e, "İmam Hatip okullarında şuanda namaz kılma oranı yüzde 17, demek ki kalanı hayvan. Bugün bakanların, milletvekillerinin birçoğunun namaz kılmadığını herkes biliyor, namaz ile ilgileri yok, onlar hayvan mı oluyor?" yanıtını verdi.

Zeybek, "Kuran-i Kerim'de namaz diye bir kelime yoktur. Bilenler çok ama birçok insana şaşırtıcı gelecek bir ifade. Namaz kelimesi Arapça'da da yok. Bugün Araplar namaz demezler, bazen salat bazen zikir denir. Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır. Kuran'da namaz diye bir kelime yok" ifadelerini kullandı.

Türklerin, İslam'ı Araplardan değil, Zerdüştlerden öğrendiğini söyleyen Zeybek, namazın İslam'da değil Zerdüştlükte olduğunu belirtti. Zeybek, "Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır" dedi ve şöyle konuştu:

"NAMAZ KURAN'DA YOK ZERDÜŞTLERDEN ALDIK"

"Kuran-i Kerim'de namaz diye bir kelime yoktur. Bilenler çok ama birçok insana şaşırtıcı gelecek bir ifade. Namaz kelimesi Arapça'da da yok. Bugün Araplar namaz demezler, bazen salat bazen zikir denir. Salat dua demektir. Biz Türkler Müslümanlığı Araplardan değil Farslardan öğrendik. Daha doğru Fars diye ifade ettiğimiz bu topluluk içinde Tacik diye bir halk vardır. Tacik halkını oluşturan da Samaniyan diye bilinen, Firdevsi'nin Şehname'sini yazdığı dönem, İbn-i Sina'nın yetiştiği iklim. Biz onlardan öğrendiğimiz için onlar ne diyorsa onu dedik. Onlar eskiden Zerdüşt dinine mensup idiler. Zerdüştler ibadetlerinin adına namaz derlerdi. Zerdüşt dininde ibadetin adı namazdır. Kuran'da namaz diye bir kelime yok. Vakit meselesi tartışmalı. Namaz ile ilgili günün başında ve sonunda tanrıya yakarın, salatta bulunun diye bir ifade var. Salat'ın da çok çeşitli anlamı var."

"KURAN ÇOĞALIN DİYENLERE MÜŞRİK DİYOR"

Namık Kemal Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğum kontrol ile ilgili, "Hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Allah ne derse, Peygamberimiz ne derse o" şeklindeki ifadelerinin tam tersinin Kuran'da olduğunu söyledi. Zeybek, Kuran'ın çoklukla, nüfusla övünenlere müşrik dediğini ayetlerle açıkladı ve şöyle konuştu:

"Bir Cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Bu sadece Müslümanların Cumhurbaşkanı mı? Bir Cumhurbaşkanı Kuran'dan, İslam'dan delil getirerek konuşur mu? Böyle birşey olur mu? Türkiye'de Müslüman gibi görünen ama deist olanlar var, çok. Allah'a inanıyor ama dinlere inanmıyor. Ateist olanlar var, Hristiyanlar, Museviler, Yezidiler var. Kuran'dan delil getiriyor ama bilgisi ne yazık ki İmam Hatip düzeyinde kalmış. Bir hadis söylüyorlar, 'evlenin ve çoğalın sizin çokluğunuzla ben övünürüm' diye bir hadis, bu uydurmadır."

Zeybek, çokluk anlamına gelen ve çokluğun eleştirildiği Tekasur suresini okudu ve 'çoklukla övünmeyi Kuran men ediyor' dedi. Zeybek daha sonra, Sebe suresi 35. ayeti okudu ve ayette, Allah'ın çoklukla övünenlere müşrik dediğini aktardı.

Kaynak: Birgun.net