CAN UĞUR / @canugur1987

İstanbul Beyoğlu’nda Bülent Ş. İsimli bir kişinin yabancı uyruklu eşi A.F.Ş’ye şiddet uyguladığı ancak eşi ile çocuklarının yabancı uyruklu olması sebebiyle kadın sığınağında kalmalarına izin verilmediği ortaya çıktı. Eşine şiddet uygulamakla yetinmeyen Bülent Ş. Öz kızlarına da cinsel tacizde bulundu. Söz konusu olaylarla ilgili A.F.Ş, Bülent Ş’den davacı olurken davadan skandal bir karar ortaya çıktı. BirGün’ün ulaştığı karara göre eşini döven, öz kızlarını defalarca taciz eden Bülent Ş.’nin tutuklanmayıp uyarılmasına karar verildi.

Kadına yönelik şiddet ve taciz olayları Türkiye gündeminin en önemli sorunlarında birisi olmaya devam ederken konuya ilişkin verilen hukuki kararlar da şiddet ve taciz olaylarını engellemekten uzak olarak nitelendiriliyor. Geçen günlerde eşinden şikayetçi olan bir kadınla ilgili verilen karar da bu iddiaları güçlendirdi. İstanbul Beyoğlu’nda yaşayan Bülent Ş’nin yabancı uyruklu eşi AFŞ 2006 yılından beri Bülent Ş’nin resmi nikahlı eşiyken söz konusu tarihten itibaren Bülent Ş’nin sözlü, psikolojik ve fiziksel saldırılarına maruz kaldı. A.F.Ş’nin eşinin kendisine uyguladığı şiddetten kurtulmak için kadın sığınağına başvurmasına rağmen yabancı ülke vatandaşı olması sebebiyle sığınakta kalmasına izin verilmedi. Kalacak yeri bulunmayan A.F.Ş, Bülent Ş’yle birlikte yaşamak zorunda kalırken sadece şiddet de görmedi. Bülent Ş.’nin yaptığı eziyet bununla da sınırlı kalmadı. Bülent Ş. Aynı evde yaşadığı kızları M.Ş ve F.Ş’ye ise cinsel tacizde bulundu. Kan dondurucu olay ise M.Ş’nin başına gelen olayı annesiyle paylaşması sonucu ortaya çıktı. Söz konusu olayla ilgili tutanaklara yansıyan bilgilere göre ise A.F.Ş, kocası Bülent Ş.’ye tepki gösterince Bülent Ş. kendisini ‘Ne var kızım değil mi? Ben böyle seviyorum’ dedi.

A.F.Ş tarafından Bülent Ş.’ye yönelik açılan dava geçen günlerde sonuçlandı. Davanın sonucuna göre karısına yıllardır saldırılarda bulunan özkızlarını taciz eden ve bunu açıkça da savunan Bülent Ş. tutuklanmazken Bülent Ş.’nin uyarılmasına karar verildi.

Uyarılacakmış!

Karara göre Bülent Ş. 3 çocuğu M.Ş, F.Ş ve Y.Ş’ye 50 metreden fazla yaklaşmaması; çocuklarını iletişim araçları ile rahatsız etmemesi; şiddet, tehdit, hakaret ve küçük düşürücü sözlerde bulunmaması için için uyarılacak.

Kaynak: Birgun.net