Erzurum Kitap Fuarı'nda yer alan "Canlanan Şairler" projesi ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda bu sene üçüncüsü düzenlenen fuarın girişinde yer alan "Canlanan Şairler" projesinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek, Mehmed Akif Ersoy, Kazım Karabekir, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Cemil Meriç figürleri ziyaretçileri karşıladı.

Projeye ilişkin muhabirine açıklamada bulunan "Canlanan Şairler" Proje Koordinatörlerinden Serdal Kaya, projenin Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Süreyya Temel'e ait olduğunu belirterek, çalışmanın yaklaşık 10 kişilik bir ekiple hazırlandığını, Türkiye'de ilk kez Erzurum Kitap Fuarı'nda görücüye çıktığını anlattı.

Kaya, figürlerin kendi üretimleri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şair ve yazarların öncelikle heykeltraşlar tarafından alçı kalıpları alındı. Kalıp aşamasından sonra üniversitenin sahne tasarım bölümü öğrencileri olarak heykeltraşların yaptığı kalıplara, papya maşa tekniği ile gazete parçaları ile kaplayarak maskeleri oluşturduk. Sonrasında da plastik makyajla detaylı bir şekilde renk ve ton uygulamaları yapıldıktan sonra orijinal kostümler için dönem araştırması yaparak şairlere ait kostümleri ürettik."

Projede yer alan yazar ve şairlerin kitaplarını da dev boyutta hazırladıklarını aktaran Kaya, birçok projeye katıldıklarını, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Uyarma Sırası Bizde" adlı çizgi filmle üniversite olarak üçüncülük ödülü aldıklarını söyledi.

"Bu fuar projeyi halkla buluşturduğumuz ilk çalışmamız." diyen Kaya, "Fuarda 11 gün boyunca halkla buluşuyoruz ve kendi eksiklerimizi de görüyoruz. Diğer fuarlarda sosyal sorumluluk olarak başka yazarları, şairleri de dahil etmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaya, kitapseverlerin projeye ilgisinden memnun olduklarını dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özellikle bu canlandırılmış şairleri görmek için gelen birçok insan var, fotoğraf çekilip sosyal medyada sürekli paylaşıyorlar, çok mutlu oluyoruz. Fuarı ziyarete gelen her yaştan insan girişte önce bu proje ile karşılaşıyor, içeri girip buradaki şairlerin, yazarların kitaplarını alıyorlar sonra gelip birlikte fotoğraf çektiriyorlar. Bu da bizim için çok anlamlı."

Kaynak: Birgun.net