CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, yandaş basının “Bu gurur hepimizin…” manşetiyle duyurduğu 3. Köprü üzerindeki trafik sorununa ve uzun kuyruklar nedeniyle dün köprü üzerinde gerçekleşen yol kapatma eylemine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı soru önergesi verdi.

Önergede günlerce köprü üzerinde kazalara neden olan “selfie” çılgınlığına da değinen Erdem, Başbakana “Köprü açılışında yaptığınız gibi köprünün uzun kuyrukları önünde de ‘selfie’ çekilmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Gerekçesinde, “İstanbul’un trafik sorununa çözüm olacağı gerekçesiyle yapılan tüm itiraz ve uyarılara rağmen inşa edilen 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) oluşan uzun kuyruklar ve köprüde saatler süren bekleyiş nedeniyle trafik sorununa çare olamamış ve sürücülerin yoğun şikâyetine konu olmuştur. 05 Eylül tarihinde ise tır sürücüleri nakit gişelerin yarattığı uzun kuyruk nedeniyle yine köprüde eylem düzenlemiş ve yolu trafiğe kapatmıştır.” ifadelerinin yer aldığı önergede şu sorular yer aldı:

1. Trafik sorununu çözeceği söylenen ve iktidarınıza yakın medyanın “bu gurur hepimizin” manşetiyle sunduğu köprü için Kuzey Ormanları’nda ne kadar ağaç kesilmiştir?
2. Köprü açılışında yaptığınız gibi köprünün uzun kuyrukları önünde de “selfie” çekilmeyi düşünüyor musunuz?
3. Trafik sorununu çözmesi beklenen ama yeni trafik sorunu yaratan 3. Köprü’nün adını “Kandırıldık Köprüsü” olarak değiştirecek misiniz?
4. Nakit gişeleri nedeniyle oluşan uzun kuyruğa isyan eden ve otoyolu trafiğe kapatan tır sürücüleri hakkında herhangi bir cezai işlem başlatılacak mıdır?
5. Sürücülerin saatlerce yol çilesi çekeceğinin bilinmesine rağmen çevre yolları tamamlanmadan köprünün hizmete açılmasının gerekçesi nedir?
6. İstanbul trafiğine çözüm olacağını belirttiğiniz köprünün üzerinde oluşan yeni trafik sorununu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?
7. Geçiş ücretinin pahalılığı ve uzun kuyruk nedeniyle sürücülerin köprüyü daha az tercih edeceği dikkate alınırsa, üstlenici firmalara taahhüt edilen yıllık gelirin altında kalınması durumunda aradaki farkın halkın cebinden çıkması sizde vicdani bir rahatsızlık yaratacak mıdır?
8. 3. Köprü yakınında meydana gelen yangın bulunduğu alan “orman vasfını yitirmiş arazi” kapsamına alınmış mıdır?

Kaynak: Birgun.net