CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye'nin, İncirlik Üssü'nü Amerikan kullanımına kapatması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Erdem, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz sonrası çok sayıda vatandaşı yitirmenin acısını yaşarken, darbe girişiminin uluslararası kaynakları ve boyutları üzerinde ciddi tartışmalar yürüdüğünü belirtti.

"Amerika'da neden bugüne kadar darbe girişimi olmadı biliyor musunuz? Çünkü Amerika'da, Amerikan büyükelçiliği yok." diyen Erdem, darbe yapılan ülkelerin neredeyse yüzde 99'unun, Amerikan konsepti üzerine uluslararası siyasetini kurmuş ülkeler olduğunu ifade etti. Erdem, şunları söyledi:

"Türkiye'nin derhal İncirlik Üssü'nü Amerikan kullanımına kapatması gerekmektedir, Kürecik Üssünü kapatmamız gerekmektedir. Askeri liseleri, kışlaları kapatıyoruz. Vücuda tümör girdiği zaman parmak ucundaki yarayı pansuman ederek geçiremezsiniz. Tümörün kaynağı İncirlik'tir, Kürecik'tir. Amerikan emperyalizminin kozmik odasına giremediğimiz sürece bu gladyo yapılanmasının kökünü kıramayız. Bu cesaret, kararlılık, dirayet, samimiyet işidir. 66 yıl içinde 6 darbe yaşamış bir ülkede bu işin köküne inmemiz gerekmektedir. Bunun kökeni de İncirlik ve Kürecik üssüdür. Buralar kapatılmadığı sürece bu sıkıntılardan kolay kolay kurtulamayız. İncirliğin kozmik odalarına girelim. Oraya girdiğimiz an Türkiye'de hiç kimsenin darbe girişiminde bulunmasına imkan olmayacaktır. Kaynağı budur ve bunun kuruması gerekiyor. Bülent Ecevit gibi Amerika'ya rağmen haşhaş ekebilecek bir irade arıyoruz."

Kaynak: Birgun.net