CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP’li yetkilileri ve havuz medyasının “İsrail’i dize getirdik” yalanının perde arkasını anlattı.

Bir algı kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Erdem, “İsrail ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya dair çok ciddi bir tahribat yapılıyor. Anlaşmada ilk olarak İsrail’in Mavi Marmara gemisiyle Gazze ambargosunu delmeye çalışan vatandaşlarının yakınlarına 20 milyon dolar civarında tazminat ödeneceği ancak Türkiye’de bununla alakalı açılan bütün davalarının sona erdirileceği belirtiliyor, bu konuyla alakalı mahkemelerde açılan davaların kapatılacağını anlaşılıyor. Bir diğer maddelerse, Hamas’ın Türkiye’deki aktivitileri sınırlandırılmasını, büyükelçilerin göreve başlamasını ve Gazze’nin abluka altında kalmaya devam etmesini kapsıyor. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler bozulmadan önce zaten Aşlok Limanı’ndan Gazze’ye yardım gönderilebiliyordu, bu yeni bir şey değil; hatta Mavi Marmara yola çıktığında İsrail Devleti geminin Aşlok Limanı’ndan gitmesini talep etmesine rağmen Gazze ablukasını delmek üzere Gazze Limanına hareket etmesi o olayın yaşanmasına neden olmuştu. Bu bir kazanım değil, var olan bir şey. Bugün herhangi bir ülke Aşlok Limanı’nı kullanarak zaten yardım gönderebiliyor. Bu kararla Türkiye resmen Gazze ablukasını tanımış oldu.” dedi.

ERDEM: TÜRKİYE BU ANLAŞMAYLA TÜM DAVALARDAN VAZGEÇECEK, ABLUKANIN KALDIRILMASI İÇİN BİR TALEPTE BULUNAMAYACAK

Anlaşmanın temelinde yatan temel meselenin doğalgaz sevkiyatı olduğunu ifade eden CHP’li Erdem, şunları söyledi: “AKP, Mavi Marmara’nın içinde şehit olmuş insanları doğalgaz sevkiyatından kazanacağı komisyonlara satmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsrail’le ilgili söyledikleri zaten ortadadır. Erdoğan ‘Uluslararası toplum artık İsrail’in şımarıklığını, hukuk tanımazlığını ve soykırım sevdasının önüne geçmelidir’ diyor; bir konuşmasında ‘O masum çocukların ahı o masum annelerin feryadı er ya da geç İsrail’den sorulacaktır’ diyor; İsrail devleti kurulduğu günden bu yana sınırlarını genişletmenin Filistinlileri o topraklardan silmenin gayreti içindedir. 1967 öncesi sınırlarına çekilmelidir, bağımsız bir Filistin’in kurulmasına saygı göstermelidir’ diyor. Bu anlaşmaya göre Türkiye ablukanın kaldırılmasına göre bir talepte de bulunamayacak. Anlaşmada açıkça ‘Türkiye Devleti bütün davalardan vazgeçecek ve ablukayı bir koşul olarak dayatamayacak’ maddesi yer alıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin sorununa ilişkin bazı cümlelerini hatırlatan Erdem, “Erdoğan, ‘İsrail yönetiminin yaptığı soykırımın Hitler’in yaptığından hiçbir farkı yoktur; bunlar barbarlıkta Hitler’i geçti’ diyor. Bir konuşmasında, ‘Dünyada bir lider İsrail savunma hakkını kullanıyor, bunların hepsi oyun, bunlar dürüst değil, yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız’ diyor. Eğer bu söylediğiniz doğruysa siz de bu ittifakın bir parçasısınız. Daha da vahimi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz olsaydık Mavi Marmara’yı göndermezdik’ yorumuna ‘Kılıçdaroğlu İsrail’e aynı kelimeleri kullandı’ deniliyor. Peki siz ne yaptınız, Mavi Marmara’nın içinde şehit olanları 20 milyon dolara İsrail’e sattınız. Bunu karşılığında açılmış davaların kapatılmasını taahhüt eden bir anlaşma imzaladınız.” dedi.

ERDEM: DOĞALGAZ KOMİSYONU İÇİN MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ SİYONİZME SATILDI

“Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu “Sizleri Allah’a havale ediyorum, keşke ölseydim de bunları görmeseydim. Anlaşmaya imza atan bu eller acaba Siyonistlere taş attı mı hiç? O gemide vurulsaydım da bugün olanları görmeseydim’ diyor. Çünkü anlaşma sosyal medyada anlatıldığı gibi değil, İsrail bununla yeniden hakim hegemon bir güce dönüşecek. Peki bu anlaşma nasıl uygun bir çerçeveye oturtulabilird: Gazze’deki abluka hafifletilerek ama o da yapılmadı, Gazze ablukası resmen tanındı, AKP hükûmeti ekonomiyi içine soktuğu girdaptan kurtarabilmek adına doğalgaz transferi üzerinden komisyon almak adına, Mavi Marmara şehitlerini ve kendi tüm geçmişini yok saymıştır. İnsanımızın temel hassasiyetini bu kadar sömürüp, doğalgaz boruları için siyonizme satan bu anlayışı çok iyi görmek lazım”

Kaynak: Birgun.net