CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Meclis’te görüşülen ‘Maarif Vakfı’ kanun tasarısında ‘diplomasız cumhurbaşkanı’ sözüne AKP’li milletvekilleri sert tepki gösterdi.

Maarif Vakfı yasa tasarısına ilişkin söz eden CHP’li Erdem, “Arif, irfan, maarif kelimeleri Arapçadır ve köktaştır. Zannediyorum ki bu tasarıyla amaç, arif kişiler yetiştirecek irfan mektepleri kurmak olsa gerek. Gerekçede de ‘dilimizi, kültürümüzü, sahip olduğumuz kadim insani değerleri, dünyanın her coğrafyasına taşıyacak bir kurum olarak düşünülmektedir’ vurgusu yapılmış, burada bir problem yok. Kuruma 1 Milyon TL aktarılacakmış. Peki, para nasıl harcanacak? Belirsiz! Harcamayı kim denetleyecek? Sayıştay mı? Belirsiz! Eğitimi kimler verecek? Belirsiz! Sizin eğitim politikalarınız nedeniyle, intihardan intihar beğenmek zorunda kalan atanamayan öğretmenler bu vakıfla ilgili herhangi bir istihdama kavuşacak mı? Yok!” dedi.

ERDEM: BU VAKFIN ADINI MRİF DEĞİL, TAHRİF YAPALIM. SİZ TAHRİF ETMEKTE MAHİRSİNİZ!

“Eğitimi verecek kişileri, vakıf belirleyecek! Zaten bir Götürgev'iniz, Ensar'ınız, İlim Yayma Cemiyetiniz var. Maarif Vakfı'nın yönetimini kim belirleyecek? TRT'nin, yargının, emniyetin, Valiliklerin belirleyici olan siz! Sizin belirlediğiniz vali halkımıza ‘gavas’ dememiş miydi? Sizin belirlediğiniz Emniyet'te ‘seri katil hayranlığını’ görmüyor muyuz? Sizin dizayn ettiğiniz üniversitelerde hocalık yapan İlahiyat profesörleri ‘namaz kılmayanın hayvan olduğu’ söyleniyor mu? Söyleniyor. Siz belirlediğiniz yargıçlara çay, halka nal toplatıyorsunuz. Demek ki ortada, sizin yapılandırdığınız yerde irfan yeşermiyor. Gelin bu vakfın adını Maarif değil, tahrif yapalım. Keza ‘eğitimi, yargıyı, adaleti, toplumsal barışımız, inançlarımızı, doğa’ sizin elinizde tahrif edildi. Bu işte de çok mahirsiniz.”

Kaynak: Birgun.net