"Suriye'de aşırılık yanlısı İslami gruplarla oynayan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın faaliyetleri, ülkedeki durumu belirgin şekilde kötüye götürdü" denilen Economist analizinde şu ifadelere yer verildi:

‘ANKARA İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT SURİYE POLİTİKASI’

"Erdoğan'ın jeopolitik oyunlarının sonuçları, Türkiye'nin istikrarsızlaşmasına yol açtı. Ülkenin Ortadoğu'daki büyük oyunun içine çekilmesi, ekonomik durumu zorlaştırdığı gibi Kürt meselesinin yükselmesine neden oldu. Bu durum, hükümet güçleri ile güneydoğu halkı arasında yoğun çatışmalar yaşanmasının önünü açtı."

Analizde, Ankara için en büyük tehdidin, iktidarın Suriye politikasından kaynaklandığı ifade edildi. ‘Suriye'deki radikal İslamcı gruplarla oynanan oyunun’ Türkiye'nin güvenliğini tehdit altına ittiğini belirten Economist, IŞİD'in ülkede düzenlediği terör saldırıları hatırlattı.

'RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ ULUSLARARASI TECRİT GERÇEĞİNİ ORTAYA KOYDU’

Sputnik'in bildirdiğine göre, Economist'teki analiz şu ifadelerle sonlandırıldı:

"Türkiye'nin önünde uluslararası tecrit tehdidi de ortaya çıktı. Rus Su-24 uçağının düşürülmesi, uluslararası tecrit gerçeğini daha net bir şekilde gözler önüne serdi. Türkiye artık yabancı yatırım çekmekte zorlanırken, Avrupa ise Türkiye'yi partnerden ziyade sığınmacılar konusunda tampon olarak görüyor."

Kaynak: Birgun.net