Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezunu olup olmadığı ile ilgili tartışmalar alevlenerek devam ediyor.

Hem siyasette hem de sosyal medyada, Erdoğan'ın varsa üniversite arkadaşlarına ulaşmak için kampanyalar düzenleniyor. Para ödülü vaad edenler bile var.

Twitter'da açılan #DiplomasıDaSahte hastagi sosyal medyanın 1 numaralı gündem maddesi oldu.

Postmedya'nın haberine göre; Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Cem Toker, Erdoğan'a 'üniversite hocalarını ve arkadaşlarını Saray'a yemeğe davet et' çağrısı yapmış ve bu çağrısını bir adım öteye taşıyarak, Erdoğan'ın üniversite arkadaşları için ödüllü bir yarışma da başlattığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Marmara Üniversitesi'nin diploma arşivinin İstanbul Anadolu 5.Sulh Ceza Mahkemesinin 18-07-2014 tarih ve 2014/573 D.iş sayılı kararıyla erişime engellendiği ortaya çıkması soru işaretlerini daha artırdı. Erdoğan ise hala suskun. Lise ve ortaokul hocalarını olduğu gibi üniversite hocaları ve arkadaşlarını da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlasa tartışmaları bitirecek. Ama Erdoğan'dan henüz böyle bir adım gelmedi. Bunu yapmadığı gibi diploması sahte diyenlere dava da açmıyor. Tek dava açmadığı konu bu.

Erdoğan'ın üniversite diploması ile ilgili tartışmalar bu minvalde devam ederken arşivden çok ilginç bir haber çıktı.

Erdoğan, 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı başvurusu yaparken, üniversite mezuniyet tarihi ile ilgli doğru bilgi vermemiş.

Milliyet o dönem bu durumu "Erdoğan'ın çelişkisi" başlığı ile 1. ve 11. sayfalarda haberleştirmiş. Erdoğan'ın "çelişkisi" ile ilgili olarak haberde şu ifadeler yer alıyor:"RP adayı Tayyip Erdoğan'ın çelişkili açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Orman arazisine ev yaptığı mahkeme kararıyla kesinleşmesine karşın bu iddiaları reddeden Erdoğan'ın, üniversitede iki yıl sınıfta kaldığı öğrenildi. RP'nin, kendi ifadesine dayanarak hazırlattığı biyografilerde, 1974 - 75 öğrenim yılında kaydolarak, 1979'da hiç yıl kaybetmeden üniversiteyi bitirdiği belirtilen Erdoğan'ın iki yıl kaybı olduğu belirlendi. Biyografisinde "İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Eyüp Lisesini dışarıdan bitirdi. 1974 - 75 öğretim yılında bugünkü adıyla Marmara Üniversitesi (MÜ) İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ne girdi. 1979 yılında mezun oldu" yazan Erdoğan'ın 1979'da değil 1981'de orta dereceyle mezun olduğu bildirildi."

Sibel Kahraman Şen imzalı haber aynen böyle.

Erdoğan, "1979'da mezun oldum" demiş ama diploması öyle demiyor. Zaten diplomasının doğruyu söyleyip söylemediği de meçhul. Ama şu gerçek ki, Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olurken doğru beyanat vermemiş!

İşte Milliyet'in haberleri:

Kaynak: Birgun.net