Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının sahte olduğu iddiaları karşısında geçtiğimiz günlerde basına yansıya ve bir ingiliz uzman tarafından incelenip doğrulandığı ileri sürülen diploma ile ilgili, söz konusu uzman Anthony Stockton'dan açıklama geldi. Stockton, Erdoğan'ın diploması üzerinde bir inceleme yapmadığını söyledi.

Noktadergisi.info'dan Maaz İbrahimoğlu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğuna yönelik iddialar sürerken, Twitter'daki "AK troller" diplomanın gerçek olduğunu kanıtladığı iddiasıyla, İngiltere'de bulunan Principal Forensic Services adlı kuruluştan alınmış onaylı bir adli tıp belgesi yayınladılar.

Sosyal medyada yüzlerce kez paylaşılan belgede imzası bulunan İngiliz adli tıp uzmanı Anthony Stockton, iddiaları yalanlayarak, kendisinin Erdoğan’ın diploması üzerinde bir araştırma yapmadığını söyledi.

Sahte olduğu anlaşılan ve "AK troller" tarafından internet üzerinden servis edilen diploma ve inceleme raporu aşağıdaki gibiydi.

Kaynak: Birgun.net