Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahte olduğu iddiasıyla kamuoyunda tartışılan üniversite diplomasına ilişkin Marmara Üniversitesi arşivine getirilen erişim yasağı kararı sonrası yeni bir gelişme daha yaşandı.

Bu kez kararın adliyede yok olduğu anlaşıldı. Avukatların dosya numarasıyla yaptığı araştırmada, kararın trafik cezasına ilişkin olduğu ortaya çıktı. Israr üzerine adliyeden dosyanın bulunamadığı, kayıtlarda da olmadığı yanıtı verildi.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahte olduğu iddiasıyla kamuoyunda tartışılan ve Marmara Üniversitesi’nin açıklamasıyla daha da alevlenen üniversite diplomasıyla ilgili adliye ayağında da ilginç bir gelişme yaşandı.

En son Marmara Üniversitesi’nin diploma arşivinin, Erdoğan’ın seçildiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendiği ortaya çıkmıştı. Papakçı Avukatlık Bürosu da Avukatlık Yasası’na dayanarak söz konusu kararı incelemek için yargıya başvurdu. Ancak avukatlara “dosyanın kayıtlarda bulunamadığı” yanıtı verildi.

Resmi kayda göre olay özetle şöyle gelişti:

O NUMARADAN TRAFİK CEZASI ÇIKTI
Avukatlar önce kararı veren 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulundu. Kalem görevlileri 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin dosyalarının 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne devredildiği bilgisini verdi. UYAP’tan yapılan kontrolden “ilgili değişik iş no ile kayıtlı dosya trafik cezası iptali" çıktı.

Avukat bu kez 1. Sulh Ceza Hakimliği kalemine başvuruda bulundu. Kalemdekilerden dosyanın bulunamadığı, kayıtlarında da olmadığı yanıtını aldı. Bu yanıt üzerine yapılan tüm görüşmeleri kayda geçirmek için aynı gün dilekçeyle resmi bir başvuru yapıldı.

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından işleme konulan 2 Haziran 2016 tarihli dilekçede şöyle denildi:

“Kalem görevlileri, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin değişik iş sayılı dosyalarını İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin devraldığını doğruladıktan sonra dosyanın kayıtlarda bulunamadığı bilgisini vermiştir. Dosyanın akıbetinin araştırılarak kalemde incelenmek üzere hazır bulundurulmasını ve taleplerime ilişkin tarafıma yazılı olarak cevap verilmesini talep ederim.”

Kaynak: Birgun.net