Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili olarak Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'a açtığı tazminat davasını kaybetti.

RS FM'de yayınlanan ‘Murat Erdin ile Burası Türkiye' programına bağlanan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, şunları söyledi:

‘'Cumhurbaşkanı'nın Mimarlar Odası Ankara Şubesi nezninde şahsıma açtığı iki dava vardır. Birisi 50 Bin TL'lik tazminat davası, bir tanesi de ceza davasıdır. Açılan bu davaların nedeni de hukuksuz bir şekilde Atatürk'ün şartlı bağışına rağmen Atatürk Orman Çiftliğinde yapılan Saray ile ilgili açıkladığımız maliyetlerde hakaret ve iftira görmüş, bunun üzerin açılmış bir davadır. Tazminat davası 13 Temmuz'da sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu davayı kaybetmiştir, dava reddedilmiştir."

CEZA DAVASI KASIM AYINDA

Candan şöyle devam etti:

"Ceza davamız ise kasım ayında görülecek. Ceza davası, kamu davasıdır. Kamu davası olduğu için şikâyet eden tarafların feragat ediyor olması o davanın düşmesi anlamına gelmiyor. Tazminat davasından feragat etmiş ama dava 13 Temmuz'da sonuçlanmış, bizim lehimize karar verilmiştir. Avukatlarımız feragat ile ilgili detaylı açıklamaları yaptılar çünkü

Cumhurbaşkanı açtığı 1500'e yakın dava için hep aynı feragatnameyi vermiş durumda. Bu feragatnamenin içeriği açısından bizim davamızla alakalı olmadığı zaten davamızın kazanılmış olduğu ifade edilerek mahkemenin gerekçeli kararı yazması istendi''.

'CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇ OLMAMALI'

‘'Cumhurbaşkanı'nın feragat etmesi kendi düşüncesidir ama demokratik ülkelerde Cumhurbaşkanı'na hakaretin yani Anayasanın 299. Maddesi olmaması gerekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre, demokratik eleştiri hakkını kullanan herkese hakaret ve tazminat davası açıldı Türkiye'de, açılmaya da devam ediyor.''

Kaynak: Birgun.net