Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır” ifadeleri, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde final sınavı sorusu olarak soruldu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Toplumsal Cinsiyet ve Medya dersinin 2015-2016 bahar dönemi final sınavında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anne olmayan kadın yarımdır" şeklindeki sözleri öğrencilere şu şekilde yöneltildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır' şeklinde yaptığı açıklama, feminist kadınların tepki göstermesine neden oldu. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasını, derste işlenen ve sorumlu olduğunuz kaynaklar çerçevesinde, ilgili bütün kavram ve kuramsal yaklaşımlarla tartışınız."

***

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde KADEM hizmet binası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. 'Çalışıyorum' diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Birgun.net