ABD’de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf’ın avukatları, reddi hakim talep dilekçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sarraf hakkındaki son açıklamalarına da yer verdi.

Avukatlar, üçüncü kez yaptıkları reddi hakim taleplerine bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantıları için gittiği ABD’den dönüşünde gazetecilere uçakta yaptığı Reza Sarraf hakkındaki açıklamaları kanıt olarak koydu.

Avukatların başvurusunda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları reddi hakim talebimizin haklılığını doğruladı. Hakim Berman, Yüksel Karkin Küçük hukuk firmasının sponsorluğunda yapılan sempozyumda yaptığı açıklamalarla ABD Kongresi’nin onayı olmadan kendisini istemeden uygunsuz biçimde uluslarası ilişkilerin hassas meselelerine sokmuş oldu” denildi.

Sarraf’ın avukatları, dilekçelerinde Reuters ve Hürriyet Daily News’ün Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili haberlerine de yer verdi. Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Reza Sarraf için “Kaldı ki gerek Adalet gerek Ekonomi Bakanlığımız’ın yaptıkları çalışmalara göre, bu kişinin bir suçu da bulunmuyor. İran da aynı şeyi söylüyor. Ancak buna rağmen bu kişi 6 aydır ABD’de tutuklu durumda” demişti. Erdoğan, ayrıca, “Savcı Bharara da hâkim Richard Berman da Türkiye’de daha önce FETÖ tarafından ağırlanmış isimler. Yani Adalet Bakanlığı Sarraf’ı tutup orada FETÖ’nün yedirip içirdiği isimlere teslim ediyor” demişti.

Rıza Sarraf'ın eşi Ebru Gündeş'in mal varlığı

Kaynak: Birgun.net