Ortaya çıkan fotoğraflarda, cezaevinde aralarında PKK’lı mahkumların da olduğu görüşmelerde, AKP’li iki isim, eski Konya Milletvekili ve şimdinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ile AKP milletvekili Mehmet Metiner çok net görünüyorlar. Ziyaretlerde, HDP ve CHP’den de birer vekil yer alıyor.

VELİ AĞBABA O FOTOĞRAFI ANLATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, fotoğrafın TBMM İnsan Hakları Komsiyonu’nun Antalya ve Alanya’da cezaevi ziyaretleri sırasımnda çekildiğini söyledi. Fotoğraflarda bulunanları ise, şöyle sıraladı; Ziyaretin olduğu dönemde AKP Konya Milletvekili olan, şimdi Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, AKP milletvekili Mehmet Metiner, o dönemde HDP Milletvekili olan Murat Bozlak ve kendisi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, TBMM'nin İnsan hakları komisyonunda yer alan CHP'li Veli Ağbaba o dönemde yapılan ziyaretleri anlatırken, komisyon üyesi AKP'lilerin PKK'lılarla “kucaklaştıklarını” ve “inşallah özgür kalacaksınız” dediğini açıkladı.

Ağbaba, cezaevi ziyaretleri konusunda CHP’yi hedef tahtasına oturtan Erdoğan’ın, “Yalan söylediğini, iftira attığını” vurgulayarak, önceki dönem AKP Konya Milletvekili, şu anda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ve AKP'li i Mehmet Metiner, Mehmet Kerim Yıldız, Abdurrahim Akdağ, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ile onlarca cezaevi ziyareti yaptıklarını, birlikte bütün koğuşlara girdiklerini anlattı.

'TAYYİP BEY SİZİ KURTARACAK'

Veli Ağbaba, kendilerinin PKK'lı mahkumlarla buluşmada “Allah kurtarsın” dediklerini, AKP'lilerin ise o dönemde “rafa kaldırılmamış” olan çözüm sürecini kastederek, “İnşallah Tayyip Bey sizi kurtaracak. İnşallah bu sürecin sonunda özgür kalacaksınız” dediklerini de vurguladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapishanelerde ayrım yapılmadan her kesimin ziyaret edildiğine ilişkin sözlerine, “bölücü terör örgütü üyelerini ziyaret ediyor” diyerek çok sert sözlerle eleştirmişti.

Kaynak: Birgun.net