CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması için verdiği önergede; bahsi geçen işçilerin işten çıkartılıp çıkartılmayacaklarını sordu.

Yazılı açıklama yapan CHP'li vekil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ocak 2016 günü EXPO 2016 fuar alanını ziyaret etmek için Antalya’ya gelmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının zorla karşılama törenine gitmelerinin istendiğini, gitmeyenlerin ise resmi izin belgesi yok ise iş akitlerinin feshedileceğine dair iddiaları hatırlattı.

Belediye çalışanlarının kamu hizmeti yürüttüğünü hatırlatan Niyazi Nefi Kara, bu şekilde kalabalık bir karşılama töreni düzenlenmesi nedeniyle hizmetlerde aksama yaşanacağına dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu'na Büyükşehir Belediye personelinin karşılama törenlerinde hazır bulunmasının asli görevler arasında olup olmadığını soran Kara, "AKP iktidarlarının ve Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı’na ‘’şirin’’ gözükmek adına kamu hizmetini dahi önemsemediklerini bir kez daha gördük. Belediye çalışanlarının taraftar gibi kullanılmasının hoş bir durum değildir. İnsanların bu şekilde işten çıkarılma tehdidi ile bir şeyler yapmaya zorlanmasının ne insan hakları ile ne de sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmaz." ifadelerine yer verdi.

CHP Antalya Milletvekili'nin cevap istediği sorular şunlar: "Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanı’nın şehre gelişi için yaptığı karşılama törenine personelinin katılmasını talep etmiş midir? Talep etmiş ise bunu hangi gerekçelere dayandırmaktadır? Belediyesi personelinden karşılama törenine katılmayan personel hakkında yazı istenmesinin gerekçesi nedir? İstenen yazıda 'varsa resmi izin belgesi, doktor raporu' gibi belgeleri olmayan personelin işten çıkartılacağı iddiası doğru mudur? Belediyesi personelinin asli görevleri arasında karşılama törenlerinde hazır kıta bulunmak ibaresi görev tanımlamasında yer almakta mıdır? Cumhurbaşkanı’nı karşılama töreninde kaç Büyükşehir personeli hazır bulunmuştur? Cumhurbaşkanı’nı karşılama törenine giden personelin, törende geçirdiği zaman kaybında kamu hizmetlerinde yaşanan aksamalar nedir? Yaşanan kaybın zaman ve iş gücü olarak miktarı nedir?"

Kaynak: Birgun.net