İleri'de yer alan habere göre, 15 Temmuz darbe girişiminden beri ağızlarından 'demokrasi' kelimesini düşürmeyen AKP ve yandaş medya, demokrasi anlayışının gerçek seviyesini gösteren bir skandala imza attı.

'AKP'yi eleştirmek demek darbeyi desteklemek demek değildir' diyen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Profesör Doktor Nurşen Mazıcı Habertürk canlı yayınında reklam arasında alelacele kovuldu!

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Profesör Doktor Nurşen Mazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın güvenliğin sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu belirterek "O gece ölenlerin hepsinin canı en az Tayyip Erdoğan'ın canı kadar değerlidir" dedi. Mazıcı hayatını kaybedenlere "şehit" dememesine yandaşlar tepki gösterdi.

Mazıcı'nın bu sözleri üzerine AKP'ye yakınlığıyla bilinen hukukçu Rıza Saka ve gazeteci Süleyman Özışık "Sen demokrasi şehitlerine hakaret edemezsin" dedi. Mazıcı bir akademisyen olduğunu ve bilimsel konuştuğunu söyleyince de Saka "İsminin önünde akademik ünvan olunca söylediği sözler bilimsel olmaz" dedi. Mazıcı ise "Buna siz mi karar vereceksiniz?" diye yanıt verdi. Saka "Halk sizin bunları söylemenizi beklemiyor. Sizi bu yüzden buraya çıkarmadılar" diyerek Mazıcı'nın özür dilemesini istedi.

Sözlerinde ısrar eden Mazıcı ise "Ben bilimsel bir tespit yaparken 'şehit' demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır" ifadelerini kullandı.

REKLAM ARASINDA YAYINDAN KOVULDU

Programın sunucusu Ece Üner'in uyarısına rağmen özür dilemeyen Nurşen Mazıcı'nın reklam arasından sonra programda olmadığı görüldü. Üner konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı ve bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirtti.

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Profesör Doktor Nurşen Mazıcı'yla ilgili açıklama yapıldı. Mazıcı'nın sözlerinin çizgiyi aştığı savunulan açıklamada, kendisine teşekkür edilerek yayına çıkarılmadığı dile getirildi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ DE AÇIKLAMA YAPTI!

Programda yaşanan tartışmalar üzerine Marmara Üniversitesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Nurşen Mazıcı hakkında yasal ve idari takibat başlatıldığını duyurdu. İşte o açıklama:

Kaynak: Birgun.net