Uluslararası Öğrenciler Buluşması’nda konuşan Erdoğan, söze son dönemde BirGün'ün ortaya çıkardığı Karaman'da çocuklara tecavüz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın organize ettiği ‘Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olduğu gerekçesiyle tepki toplayan Turkcell’e teşekkür ederek başladı. Erdoğan, “Gençler, bu buluşma sadece ülkemizdeki misafir öğrencileri bir araya getirmiyor. Aynı zamanda tam yedi ülkede ve yaklaşık 50 farklı şehirde düzenlenen buluşmaların da son halkasını oluşturuyor. Yunus Emre Enstitüsü’ne, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Turkcell ve Büyükşehir Belediyemize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘Bunlar kandan besleniyorlar’

Ardından sözü Kılıçdaroğlu’na getiren Erdoğan, “Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde ‘Başkanlık sistemin gelmesi için kan gerekir kan’ diyor. Bunlar üç unsur var. Bir tanesi mezhepçilik unsuru, ikincisi ırkçılıklıktır, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsur da var. Bunlar kandan besleniyorlar” dedi.

CHP’nin ‘kanla netice almaya’ çalıştığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da aynı hava esmeye başladı. Girdiği her seçimde mağlup, aldığı netice ortada. Şimdi ‘Acaba kanla netice alır mıyız’ diyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet ne derse o olacak. Halk ne derse o olacak, hak ne derse o olacak.”

Menderes'in idamı

Erdoğan, sözü Menderes’in idamına getirerek, “Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa 1960’da rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz. Kime anlatıyorsunuz, kimi aldatacaksınız. Medyadaki tetikçilerini kullanarak bizi karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Onların iftiraları, hakaretleri bizi haktan alıkoymaz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) genel kurulunda, yeni anayasa görüşmelerinde merkeze yerleştirilen başkanlık sistemine ilişkin bugüne kadarki en sert ifadeleri kullanmış, “Darbe hukukuyla beraber ele alacaksak Anayasa’yı değiştirelim. ‘Darbe hukuku kalsın, biz bu Anayasa’yı değiştirelim.’ Ne için? ‘Başkanlık sistemini getireceğiz’. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net” demişti.

Kaynak: Birgun.net