"Siyasette Yerli ve Milli İrade" konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'vize muafiyeti' açıklaması yaptı.

Avrupa Birliği'ne 'vize' için cevap veren Erdoğan, "Neymiş efendim terörle mücadeledeki tavrımızı yumuşatmalıymışız. Siz ne zamandan beri Türkiye'yi yönetmeye başladınız. Bunlar nasıl demokrat anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Erdoğan BM Güvenlik Konseyi'ndeki 5 ülkenin tamamının Hristiyan olduğunu belirterek Çin'e farklı bir kimlik atfetmiş oldu.

Konuşmasından satır başları:

Yakın tarihimizde yerlilik ve millilik denince ilk akla gelen isimlerden olan Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle hasretle yad ediyorum.

Motiur Rahman Nizami'nin idamı

Müslümanların dünyanın her köşesinde mağdur ve mazlum duruma düşürüldüğü bir dönemde çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu bir ülkede bu tür sıkıntıların yaşanmasını teessürle takip ediyoruz. Motiur Rahman Nizami'nin mektubunda dediği gibi; ''Ben gidiyorum, ardımda bir fikir kalsın istiyorum. Zorla karşılaşınca ölüm korkusundan istikametini şaşıranlarla biz ölümden aynı şeyi anlamıyoruz. Bu bir imtihandı, kolay olacağını söylemedi kimse. Bu yola baş koymak gerekirse bu baştan vazgeçmek demektir. Bizim için karar aldıklarını zanneden ahmaklar var, bu karar ancak göklerde alınmış olabilir. Siz kimsiniz ki? Kulunu razı etmek için yaratıcıyı üzecek değiliz. Ben gidiyorum. Siz kalacaksınız, kimin doğru olduğu benim gittiğim yerde çıkacak ortaya. Sıranın size de geleceğini unutmayın.''

Bu vesileyle Bangladeş Dakka Büyükelçisini ülkemize geri çağırdık. Şuanda İstanbul'a inmiş durumda. Şunu unutmayalım; zalimler için yaşasın cehennem.

Birleşmiş Milletler

BM'deki 5 daimi üyeye dünyadaki 190 ülkenin kaderi terk edilemez. Dünyada şuanda 1 milyar 700 milyon müslümanın bir temsilcisinin olmadığını BM Güvenlik Konseyi'nin adil karar alacağına ben inanmıyorum. Bugüne kadar da bunu göremedim. 5 ülkenin 5'i de hristiyan. I.Dünya Savaşı şartları içinde oluşmuş böyle bir yapıyı kabule mecbur değiliz, reforme edilmesi lazım. Bunun yeniden ele alınması gerekir. Bunları orada da anlatacağız. Ağlamayan bebeğe süt vermiyorlar. Motiur Rahman Nizami için bir ses duyamadık, hani idama karşıydınız? Dünyada demokrasi ve idamlara karşı olduğunu söyleyenlerden bir ses çıkmadı. Niye? Çünkü idam edilen bir müslüman ve bir alim.

AB'ye terör tanımı tepkisi

AB'nin tarzını görüyorsunuz. Neymiş efendim, terörle mücadeledeki terör örgütü konusundaki tavrımızı yumuşatmalıymışız. Ya bana bak siz ne zamandan beri Türkiye'yi idare etmeye başladınız ya? Kim size bu yetkiyi verdi? Bunları nasıl demokrat anlamak mümkün değil? Benzer bir sözü kim söylüyor ana muhalefet partisinin başındaki ismini bir daha zikretmeme kararı aldığım zat söylüyor. Dikkat ederseniz terör örgütü ne diyorsa, bunlar da aynısını tekrar ediyor. Bakın şuanda Bangladeş'de bu kararı alan yönetimin bir benzeridir bizim muhalefet. Türkiye'nin AB ile ilişkilerini terör örgütü ve onun güdümündeki siyasetçilerin taleplerine mahkum edenler tarihi bir yanlışın içindedirler. AB eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine terör örgütünü muhattap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız.

Bunlara avroları veriyorlar gidin Türkiye'yi bölün diyorlar. Silahları da veriyorlar. Sizin iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz. Biz 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu işin üstesinden geliriz ama Avrupa bunların altında kalkamaz. Bize demokrasi nutku atanlar bu kavramları askıya aldılar.

Türkiye olarak bugüne kadar DAİŞ terör örgütünün Ankara'da, Gaziantep'te, İstanbul'daki canlı bomba saldırısına maruz kaldık. Kilis şehrimize her gün roket saldırısı yapılıyor. sınırlarımızı koruyan güvnelik güçlerimize saldırı yapılıyor. DAİŞ saldırılarında 130 güvenlik görevlimizi kaybettik. DAİŞ terör örgütünün 1300 mensubunu imha ettik. Yurt dışından katılımları engellemek için 48 bin 600 kişiye ülkemize giriş yasağı koyduk.

Türkiye'te terör tanımını değiştir demek bu işten vazgeç demektir. Suriye ile sınırımız 900 km'dir. Avrupa'da aynı mesafe ile Fransa'dan çıkıp Belçika Almanya ve Lüksemburg'u dolaşabilirsiniz.

Halep'i ve Kilis'i umursamayanları biz umursamayacağız. Kendisi için hak gördüğünü bizim için lüks bulanların yaptıkları işin adı açık söylüyorum; ikiyüzlülüktür. Kendi değerlerini ayaklar altına alan Avrupa Birliği üyelerinin ne kendilerine ne de dünyaya faydası kalmaz. Biz Türkiye olarak misyonuyla ilgili tereddütlerin her geçen gün arttığı AB'nin refah, huzur kaynağı haline dönüşmesini diliyoruz.

Şu schengen meselesi, vize meselesi. Biz bu işi bitirdik ya, bunlarla bu işin imzasını attık. Ve bu yılın ekim ayında uygulamaya geçeceğine karar verdik. Ama şimdi çıktılar 72 madde öneri sürdüler, bir de terör tanımı dediler. Nereden çıktı bu ya? Vizenin şartları içerisinde bunlar mı var? Güney Amerika'dan tabi olana sen böyle bir şey uyguluyor musun ya? Bunların sebebinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki dönemde ya AB ile birlikte ilişkilerimizi geliştirecek bu yolu nihayete ulaştıracağız ya da kendimize yeni bir yol tespit edececeğiz.

Kılıçdaroğlu'na tepki

Terör örgütü konusunda ana muhalefet partisi konusunda artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Milletten yana mısın, terörden yana mısın? Terör örgütünün yöneticilerinden ittifak teklifleri alacak kadar çizgisini ve rotasını yitirmiş bir ana muhalefet partisi bu ülke için bir sorun kaynağıdır. Ana muhalefetin başındaki zatın dün ettiği bir söz daha var ki gerçekten çok ciddi bir denge problemine işaret ediyor. Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz diyen bir siyasetçi milletin iradesine de ihanet etmiş demektir.

Bu zatın ülkemizin temel meseleleri hakkında ciddi bir projesini duymadım. Kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar nedeniyle şuanda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün neden gidip ifade vermiyorsun? Git ver ifadeyi. Neden vermiyorsun? Oturduğun yerden iftira atmaya devam ederek şahsımı hedef alan yalanlarına neden devam ediyorsun?

O biliyor ki gidip ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak bunu görüyor. Çünkü olmayan bir şeyi söylemenin bir anlamı olabilir. Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermiştir, şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor.

Kaynak: Birgun.net