Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Dindar nesil yetiştirme hedefini sürdürdüğünü" söyledi ve imam hatipler için ‘reform’ önerdi.

Konuşmasında “Başbakanlığım dönemimde ‘dindar nesil yetiştireceğiz’ dedim birileri çılgına döndü” ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bir başbakan olarak hedefimi böyle belirlemişim, ama bu demek değil ki bu ülkede dinsiz olanlara hizmet vermeyeceğiz. Biz bu ülkede dindarına da hizmetimizi verdik, dinsizine de hizmetimizi verdik, bize hakaret edenlere de hizmetimizi verdik, orada bir ayrım yok ama hedefimiz dindar nesildir çünkü biz şunu biliyorduk, bitaraf olan bertaraf olur.”

Davutoğlu’na ‘tekzip’: Bunlar yavru Geziciler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Artvin Cerattepe’de maden faaliyetlerine karşı direnen yurttaşlara “Bunlar yavru Gezicilerdir” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, eylemcilerle görüştükten sonra Cengiz Holding’in bölgedeki maden faaliyetleri hakkında “Yargı kararı çıkana kadar durdurulacak” demiş ve görüşmede eylemcilere “Gerekirse Artvinlilerle ben de yürürüm” dediğini aktarmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ensar Vakfı Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın Artvin, Cerattepe’deki eylemlere ilişkin bölümü şöyle: “Şimdi de Artvin’de bir Cerattepe olayı çıktı. Geziciler neyse bunlar da yavru Gezicilerdir. Bunlar Rize’de, Giresun’da, Samsun’da bulamadılar çıldırdılar. Görünüşte 3-5 ağacın kesilmesine karşı çıkmak için başlatılan eylemler de öyle bir çevre felaketi yarattılar ki, yürüyüşlerde ‘Hâlâ anlamıyor musunuz, mesele ağaç değil’ diyerek niyetlerini ortaya koydular.”

Erdoğan, başbakan olduğu 2012 yılında kendisi için “Dindar değil, din tüccarı” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Dindar nesil yetiştireceğiz. Muhafazakar demokrat partisi kimliğine sahip bir partiden ateist bir gençlik yetiştirmesini mi bekliyorsun?” yanıtını vermişti.

‘Reform budur’
Bazı profesörler, doçentler, doktora yapmış hocaların imam hatiplere müdür olması gerektiğini savunan Erdoğan “Bunu örnekleri başka okullarda var. Ben de teklif ediyorum. Bazı profesörlerimiz çıksın ben varım desin, doktorasını yapmış hocalarımız çıksın 'ben imam hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım' desin. İşte reform budur” dedi.

‘Kol kolalar’

“Geziciler, paralelciler, bölücüler bugün kol kola, omuz omuza bize karşı mücadele yürütüyor” iddiasında bulunan Erdoğan kendisini dinleyenlere “Yarının Türkiye’sinde ne paralel yapı, ne bölücü terör örgütü olacak, ne Bizans oyunu çevirenler olacak. Yarının Türkiye’sinde sizler olacaksınız” ifadeleriyle seslendi.

HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını bir kez daha isteyen Cumhurbaşkanı “Fezlekeleleri yürürlüğe koyarak, sığındıkları dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla bunlar yargıda gereken muameleyi görmelidir. Siyaseten canlı bomba gibi hareketlerin hesabını sormak için sabırsızlanıyor millet” dedi.

Kaynak: Birgun.net