Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama programında konuşuyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Nevruz coğrafyamızda tabiata duyulan sevgi ve hoşgörünün simgesi olan ortak bir bayramdır. Nevruz'u bayram olarak değil, kan dökmek olarak telakki edenleri huzurlarınızda lanetliyorum. Biz bugün burada bir bayram kutluyoruz. 5 bin köye, 5 bin gelir getirici orman kurulması ve 200 bin çınar ağacı dikilmesi eylem projesini başlatıyoruz.

Türkiye bir süredir tarhinin en büyük ve en kanlı terör saldırılarıyla karşı karşıya. Temmuz ayından bu yana bir yandan PKK ve onunla birlikte hareket eden DAEŞ gibi terör örgütü, hiçbir ölçü tanımayan saldırılarıyla ülkemizi ve milletimizi hedef almaktadır. Verdiğimiz şehitleri ve canlı bomba saldırılarında hayatlarını kaybeden masumların acısını her zerremizde hissediyoruz. Bir yandan acımızı yaşar terörle mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürürken, hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten de geri durmuyoruz. Devlet ve millet olarak bu terör musibetinin üstesinden mutlaka geleceğiz. Bize korkmak yaraşmaz, bize korkmak yakışmaz.

Milletimiz 1000 yıldır bu topraklarda bölücü terör örgütü gibi nice saldırının üstesinden geldi. Allah'ın izniyle bu tehdidin de üstesinden geleceğiz. Askerle, polisle, istihbaratla terör örgütleyle ve arkalarındaki güçleriyle mücadele ediyor. Biz de yeni mücadele yöntemleri gelirtirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki birliğimizi güçlü tutun.

Bölgede istediğini elde edemeyen terör örgütleri büyük şehirlerimizde doğrudan sivil halkımızı hedef almaya başladı. Burada tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum. Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, Malazgirt ruhuyla, Osmanlı çınarının azametiyle, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum.

Terör örgütlerini darmadağın etmek Türkiye için kolaydır. Önemli olan tarihimize, kültürümüze, hedeflerimize güçlü bir şekilde sahip çıkarak terörün karşısında dimdik ayakta durmaktır. Bunu başarırsak ne terör örgütleri ne de arkalarındaki güçler bizi hedefimizden saptıramaz. (Habertürk)

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Birgun.net