Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan, "Muhataplarımızın birçoğu görevden uzaklaştırıldı ya da tutuklandı" diyen ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper hakkında, "İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum" diyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi. Sen kimsin. Bir defa haddini bileceksin" diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı’nda saat 23.00 ve 24.00 sıralarında iki patlama meydana gelmişti.

Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda darbe girişimi sırasında 50 kişi hayatını kaybetmişti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Biz askeri ile, polisi ise, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye olduk diyorum, niye biliyor musunuz? Çünkü dünya, bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan geçmiş olsun diyor. Söyledikleri bu, arkasından "Ama gelecek için endişe duyuyoruz" neymiş endişeleri? Acaba bu içeri alınanlar, bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar. İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika'da, aynı zamanda önemli bir makamda olan amiral veya general kalkıyor, "İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum" diyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi. Sen kimsin. Bir defa haddini bileceksin. Sen benim ülkemdeki darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Darbeci zaten senin ülkende, onu zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazısnız. Milletim şu an bu tezgahın içinde olanları da biliyor. Üst aklın kimler olduğunu gösteriyor bu açıklamalar. Bu açıklamalarla kendinizi açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmez.

Kaynak: Birgun.net