HÜSEYİN ŞİMŞEK / @simsekhuseyinn

Sosyal medya paylaşımında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi mesleki denetim görevlisi, ODTÜ Yüksek Lisans öğrencisi Ayhan Erdoğan, hakim karşısına çıktı. 4 Mayıs’ta tutuklanan Erdoğan, 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemede, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kendisinden şikayetçi olan kişiyi tanımadığını ifade eden Erdoğan, herhangi bir hakaret amacı taşımadığını söyleyerek beraatını istedi. Dava, 16 Ocak 2017'ye ertelendi.

"İfade özgürlüğüne yönelik saldırı"
Erdoğan'a destek olmak için Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi üyeleri Ankara Adliyesi önünde toplandı. Basın açıklaması yapan odanın Ankara Şube Öğrenci Komisyonu Üyesi Tuğba Oğuz “Düşüncenin suç olarak görülmesi adalet sisteminin geldiği noktayı göstermektedir. Yargı sistemi baskı aracı haline gelmektedir. AKP dönemiyle hukuk sisteminin, bir cezalandırma ve baskı aracı olarak kullanılması yoğunlaşmıştır. Sosyal medya paylaşımlarının suç unsuru olarak kullanılması, doğrudan ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır” dedi.

Erdoğan, ikamet ettiği adres, çalıştığı iş yeri, okuduğu okul belli olmasına rağmen “kaçma şüphesi” gerekçesiyle 4 Mayıs'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Birgun.net