İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, 27 Eylül'e kadar Ankara’da üst düzey temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de ikili görüşme yapacak olan Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edilecek.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Johnson'ın heyeti ile yapacağı ziyaretin amacının 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Birleşik Krallık hükümetinin Türkiye ile dayanışmasını ifade etmek olduğu belirtti.

Temaslarda ikili ilişkilerin yanı sıra güncel ve uluslararası konuların da ele alınacağı kaydedildi. Johnson ayrıca darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM binasını ziyaret edecek.

İngiltere'nin yeni dışişleri bakanı: 'Erdoğan'a hakaret yarışması'nın galibi

Erdoğan'a hakaret yarışmasında birincilik

Eski Londra Belediye Başkanı olan Johnson, aynı zamanda The Spectator tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "hakaret yarışmasını" kazanmıştı.

The Spectator, Erdoğan'a hakaret eden bir şiir yazan Johnson için, "bir İngiliz siyasi liderinin" yarışmaya katılmasının "harika bir şey" olduğunu ve İngiltere'nin "Ankara'daki sözde halifenin önünde eğilmeyeceğini gösterdiğini" öne sürmüştü.

Yarışmanın kazanını duyuran açıklamada, "Erdoğan Türkiye'de muhaliflerini tutuklayabilir. Şansölye Merkel Almanya'da Erdoğan'ı eleştirenleri tutuklayabilir. Ancak İngiltere'de hala özgürce yaşayıp nefes alıyoruz" denilmişti.

Yarışma Erdoğan'ın kendisine hakaret eden Alman mizahçıya tepkisinin ardından yapılmıştı.

Kaynak: Birgun.net