Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke arasındaki uçak krizinin ardından ilk kez görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçen sene kasım ayında Rus askerlerin öldürülmesinden sonra ilişkiler düşük seviyeye alçaldı. Şu an Türkiye’nin iç siyasi durumu son derece zorlu. Türkiye’nin bu zorlu günlerinde buraya gelerek ziyarette bulunmanız iyi niyetinin ifadesidir. Bu gelişmeler her iki ülkenin hayrına olacaktır" diye konuştu.

"Darbe kalkışmasıyla ilgili yol açtığı iç krizden sonra sizi arayan ilk liderlerden bir tanesi olduğumu biliyorum. Ve tekrar bizim ilkesel tavrımızı dile getirmek istiyorum. Biz her türlü darbe kalkışmalarına, anayasaya aykırı olan bu tarz girişimlere karşı olacağız. Aynı zamanda Türk halkının bu sorunların üstesinden geleceğini, siz ülkenin başındayken üstesinden geleceğine inanıyorum" diyen Putin, "Bugün hem başbaşa, hem de genişletilmiş durumda ilişkilerimizi ele alma fırsatımız olacak. Bu arada ticari ve ekonomik ilişkilerimizin yeniden kurulması ve terörle mücadele konuları ele alınacaktır. Tekrar böyle bir fırsatımız olduğuna çok seviniyorum, hoşgeldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: RANDEVUYU VERMENİZ HAKKINDA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vladimir Putin'in ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. "Böyle bir hassas döneminde sizlerin bu randevuyu vermeniz hakkında çok teşekkür ediyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aslında planlamamız malum G20 zirvesiydi. Tabi o malum olaydan sonra onun süratle bir araya gelmemize vesile olması nedeniyle gerçekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki şimdi atacağımız ve attığımız adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz. Tabii 15 Temmuz darbe girişiminde gerçekten ertesi gün sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de tüm halkımızı mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net