Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 'Fırat Kalkanı Harekatı' hakkında açıklama yaptılar. İki isim de bu operasyonun başarılı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: "DAEŞ denilen örgütü hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz. "

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise şu ifadeleri kullandı: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin, anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Bu yapı dışında, teşkilat ve faaliyetlerimizde, hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bu disiplinin temeli, ruhu 'mutlak itaat'tir. Bizi biz yapan bu anlayıştan asla taviz verilmeyecektir."

Kaynak: Birgun.net